Zelf satésaus maken
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf satésaus maken veganistisch

Satésaus of ook wel pindasaus genoemd is een hele makkelijke saus die je in 10 minuten klaar kunt maken. Met maar 5 ingrediënten maak je zelf de lekkerste pindasaus.

10 minuten
6 personen
Zelf satésaus maken ingrediënten
Recept zelf satésaus maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-01-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Voeg het water en de sojasaus toe aan de pan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan. 

Bepaal hoeveel sambal je in de satésaus wilt, en voeg toe aan de pan. Meestal is 1 of 2 theelepeltjes voldoende voor een pittige(re) satésaus. 

Zelf satésaus maken
Zelf satésaus maken

De satésaus afmaken – 5 minuten

Verhit het pannetje op middelhoog vuur. Voeg de pindakaas toe zodra het mengsel aan de kook raakt, blijf mengen met de grote garde totdat er een gladde satésaus ontstaat. 

Proef, en voeg eventueel meer sojasaus en/of sambal toe.

Bonus tip: Voeg 2 eetlepels kokosmelk toe om er een romige satésaus van te maken!

Bekijk hier al onze recepten voor de lekkerste zelfgemaakte sausjes.

Tips!

Wat is het verschil tussen satésaus en pindasaus?

Met pindasaus wordt een saus op basis van pinda's bedoeld, terwijl satésaus in Indonesië een saus voor over de saté is. Dit kunnen verschillende soorten sauzen zijn.

In Nederland wordt deze saus door ongeveer de helft satésaus genoemd, terwijl de andere helft deze pindasaus noemt. Het is beide correct en is net wat je voorkeur heeft.

Welke pindakaas voor het maken van satésaus?

Je kunt de pindakaas gebruiken die je voorkeur heeft, dit kan gladde pindakaas of pindakaas met stukjes zijn. Het merk maakt hierin ook niet uit, net welke je in huis hebt.

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
291.79 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.88 g
6.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.75 g
3.56 g
Eiwitten
13.18 g
Vezels
3.47 g
Natrium
1120.69 mg
Mineralen
Ijzer
1.86 mg
Calcium
44.92 mg
Magnesium
90.33 mg
Kalium
90.33 mg
Fosfor
174.25 mg
Koper
0.23 mg
Zink
1.44 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
9.09 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
4.32 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf satésaus maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.