Zelf sambal maken
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf sambal maken veganistisch

Zelf sambal maken is niet alleen super lekker, maar ook nog eens makkelijker dan je denkt. Je kunt het naar eigen smaak maken, hoe pittig wil jij je sambal?

10 minuten
8 personen

Tip: voor de rode pepers kun je onder andere rawit pepertjes gebruiken. Je kunt de madame Jeanette pepers weglaten voor een mildere variant van deze sambal. Eventueel kun je de witte wijnazijn vervangen door een andere soort, of citroensap.

Zelf sambal maken ingrediënten
Recept zelf sambal maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-04-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

Zelf sambal maken – 10 minuten

Was de pepertjes en verwijder de steeltjes. Maak de pepertjes droog in een schone theedoek.

Pel de ui en knoflooktenen en voeg de pepers, ui en knoflook toe aan een vijzel of kleine blender en maak er een puree van.

Verwarm een scheut olie in een bakpan op middelhoog vuur.

Zelf sambal maken
Zelf sambal maken

Snijd de gember grof en voeg deze toe aan de warme olie en laat dit enkele minuten zachtjes warm worden. Op deze manier zal de olie de smaak van gember volledig opnemen.

Verwijder de gember en voeg de peper, knoflook en ui puree toe aan de pan. Laat het enkele minuten zachtjes bakken en voeg dan zout, suiker en azijn toe.

Na enkele minuten is de sambal klaar, schep deze zo warm mogelijk in de pot en plaats de deksel op de pot.

De sambal is in een schone pot minimaal een maand houdbaar. Geniet ervan!

Tip: deze zelfgemaakte sambal is lekker om bij een Indische rijsttafel te serveren. Of maak een keer sambal van Scotch bonnet pepers.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
37.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.1 g
2.84 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.95 g
0.23 g
Eiwitten
0.43 g
Vezels
0.5 g
Natrium
51.85 mg
Mineralen
Ijzer
0.27 mg
Calcium
10.36 mg
Magnesium
2.98 mg
Kalium
2.98 mg
Fosfor
12.1 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.17 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
8.62 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
1.67 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf sambal maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.