Zelf knoflookboter maken
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf knoflookboter maken vegetarisch

Zelf knoflookboter maken is heel makkelijk en extra lekker met een vleugje rozemarijn maar deze kun je eventueel weglaten. Luchtige knoflookboter die perfect is bij de barbecue.

Zelf knoflookboter maken ingrediënten
Recept zelf knoflookboter maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-05-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

Knoflookboter maken – 10 minuten

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat je deze makkelijker luchtig kunt kloppen.

Zelf knoflookboter maken
Zelf knoflookboter maken

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. Haal de naalden van het takje rozemarijn en snijd deze zeer fijn.

Gebruik een elektrische mixer om de boter los te kloppen en voeg hier de knoflook en rozemarijn aan toe. Breng op smaak met grof zeezout en serveer de luchtige knoflookboter bijvoorbeeld bij de barbecue of besmeer er kip of maiskolven mee in. Geniet ervan!

Tips!

Welke knoflook voor knoflookboter?

Je kunt elke soort knoflooktenen gebruiken die je zelf wilt. Houd er rekening mee dat elke knoflooksoort kan verschillen in formaat en sterkte.

Kan ik de knoflook poffen voor knoflookboter?

Voor een knoflookboter met een interessante smaak kun je de knoflook poffen. Dit doe je door de bovenkant van de knoflook af te snijden en deze vervolgens in de oven te poffen tot ze volledig zacht zijn. De zachte knoflookpulp kun je vervolgens gemakkelijk uit de knoflookteen drukken.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
317 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.36 g
0.35 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.42 g
22.5 g
Eiwitten
0.72 g
Vezels
0.18 g
Natrium
402.49 mg
Mineralen
Ijzer
0.22 mg
Calcium
20.67 mg
Magnesium
5.13 mg
Kalium
5.13 mg
Fosfor
17.43 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.1 mg
Jodium
0.11 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
1.13 mg
Vitamine D
0.5 mg
Vitamine A
0.42 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.28 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf knoflookboter maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.