Zeebaars met gnocchi en beurre blanc
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zeebaars met gnocchi en beurre blanc

Een visgerecht dat een perfect hoofdgerecht is tijdens de feestdagen of diner. Deze gebakken zeebaars met gnocchi en beurre blanc is een top gerecht!

45 minuten
4 personen
Zeebaars met gnocchi en beurre blanc ingrediënten
Recept zeebaars met gnocchi en beurre blanc

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Als je zelf gnocchi wilt maken met maar een paar ingrediënten, kun je hier het beste mee beginnen. Gebruik dan bijvoorbeeld ons basis gnocchi recept, laat de salieboter dan simpelweg achterwege. 

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de wortelen en snijd deze in dunne slierten (julienne). Was de prei goed en snijd het witte gedeelte in stukken van ongeveer 3 centimeter. 

Kook deze tonnetjes prei enkele minuten in een beetje kokend water. Haal ze uit het water en zet ze vervolgens opzij.

Snijd ondertussen de overige prei in dunne slierten en meng deze met de wortelslierten.

Maak de beurre blanc en zet deze vervolgens opzij. Bestrooi de zeebaars met peper en zout.

Zeebaars met gnocchi en beurre blanc
Zeebaars met gnocchi en beurre blanc

Zeebaars met gnocchi en beurre blanc afmaken – 15 minuten

Verhit boter in een grote bakpan en bak hierin de gnocchi tot de buitenkant mooi bruin en krokant is geworden.

Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak hierin de slierten wortel en prei enkele minuten en breng deze dan op smaak met peper en zout. 

Voeg de 'tonnetjes' prei dan ook toe en bak deze nog kort in dezelfde pan.

Verhit een scheut olijfolie met een klein beetje boter in een grote bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de zeebaars enkele minuten op de huid.

Draai de zeebaars dan om en zet het vuur uit, zo zorg je ervoor dat de zeebaars niet te gaar zal worden. De warmte van de pan zal de zeebaars verder garen.

Verdeel de gebakken gnocchi over borden, plaats een hoopje wortel en preislierten in het midden. Leg hierop de gebakken zeebaars met de huid naar boven. Verdeel dan meer van de slierten op de vis en maak af met eventueel de ‘tonnetjes’ prei en beurre blanc. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zeebaars met gnocchi en beurre blanc"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.