Siu Mai - Dim Sum
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Siu Mai - Dim Sum

Siu Mai worden ook wel varkenspasteitjes genoemd, ze worden namelijk meestal gevuld met varkensgehakt. Deze gestoomde dim sum zijn makkelijk en snel te maken.

45 minuten
10 personen
Siu Mai - Dim Sum ingrediënten
Recept siu mai - dim sum

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de gember en rasp deze fijn. Snijd de lente uien fijn en houd eventueel een beetje apart ter garnering.

Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes, deze zijn ter garnering maar hier wordt meestal ook masago (viskuit) voor gebruikt.

Meng het gehakt samen met geraspte gember, lente ui, verkruimelde kippenbouillonblokje, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel sojasaus en een halve theelepel zout.

Leg een stuk bakpapier met een gaatje in het midden in een stoommand.

Dim sum vullen - stap 1
Dim sum vullen - stap 1

Plaats een wonton vel op je hand en plaats een eetlepel van de vulling in het midden. Maak een kuiltje met je hand en druk de vulling zo in het wonton vel. Druk deze rondom goed aan en zorg ervoor dat deze goed gevuld is.

Als je ronde wontonvellen gebruikt, zal de dim sum mooier worden omdat er dan geen randjes van het deeg uitsteken.

Dim sum vullen - stap 2
Dim sum vullen - stap 2

Plaats de siu mai in een stoommandje, zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken want dan zullen ze gaan plakken. Verdeel een beetje wortel of masago bovenop voor de kleur.

Dim sum
Dim sum

De dim sum afmaken – 15 minuten

Vul een pan met een laag water en zet hier het stoommandje op. Als je geen stoommandje hebt kun je ook een vergiet gebruiken met een deksel.

Stoom de dim sum's mooi gaar in ongeveer 5 tot 10 minuten. Ze zijn goed als het deeg zacht is geworden en de vulling gaar is. Lekker met chilisaus of een dip van sojasaus en bijvoorbeeld honing. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is dim sum?

Dim sum is niet één gerecht of de aanduiding voor een soort dumpling, maar het is de benaming voor ‘hapjes’. Dus dit kunnen deze Siu Mai zijn, maar bijvoorbeeld ook mini loempiaatjes of kleine broodjes.

Dim sum betekent letterlijk ‘het hart rakend’, van oudsher waren de hapjes namelijk bedoeld om indruk te maken. 

Hoe wordt Siu Mai nog meer genoemd?

Siu mai wordt soms ook wel sui mai, sieur mai, gestoomd varkenspasteitje, pork dumpling of shãomài genoemd.

Welke vellen voor dim sum?

Er bestaan vele soorten wonton vellen, gebruik een soort die geschikt is om te stomen. Als je ronde vellen gebruikt heb je minder deeg overlap dus zal de Siu Mai mooier worden.

Je kunt ook gebruik maken van gyoza/dumpling vellen, deze kun je ook makkelijk zelf maken.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Siu Mai - Dim Sum"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.