Sinterklaas pepernotentaart
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sinterklaas pepernotentaart vegetarisch

Deze Sinterklaas pepernotentaart is een heerlijke smeuïge cake met speculaas botercrème en kruidnoten. Het perfecte baksel voor pakjesavond!

1 uur 25 minuten
8 personen
Sinterklaas pepernotentaart ingrediënten
Recept sinterklaas pepernotentaart

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-11-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur 25 minuten

Voorbereiding – 1 uur + 10 minuten

Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.

Meng 300 gram zachte boter met suiker tot een glad mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en roer steeds opnieuw glad.

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe samen met anderhalve eetlepel speculaaskruiden. Verdeel het beslag over de ingevette springvorm en bak deze gaar in ongeveer een uur.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Controleer of de cake gaar is met een prikker, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. 

Maak de ovendeur voorzichtig open, zodat de cake niet in zal zakken, en laat deze dan volledig afkoelen.

Sinterklaas pepernotentaart
Sinterklaas pepernotentaart

De Sinterklaas pepernotentaart afmaken – 15 minuten

Klop de boter samen met poedersuiker tot een gladde en luchtige botercrème. Roer er 2 theelepels speculaaskruiden doorheen.

Haal de cake uit de springvorm en snijd deze doormidden. Plaats een helft op een taartschaal of groot bord en besmeer deze met een laag botercrème.

Plaats de andere helft van de cake bovenop en besmeer de boven- en zijkant met de rest van de botercrème. Maak de pepernotentaart af met chocolade pepernoten en kruidnoten. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
908.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
85.37 g
55.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
58.83 g
36.16 g
Eiwitten
10.85 g
Vezels
1.6 g
Natrium
415.23 mg
Mineralen
Ijzer
1.48 mg
Calcium
48.75 mg
Magnesium
21.65 mg
Kalium
21.65 mg
Fosfor
143 mg
Koper
0.16 mg
Zink
1.07 mg
Jodium
15.75 µg
Selenium
15.12 µg
Vitamines
Vitamine C
0.3 mg
Vitamine D
1.56 mg
Vitamine A
160.72 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
1.04 µg
Foliumzuur
33.83 µg
Vitamine E
0.76 mg
Vitamine K
3.21 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Sinterklaas pepernotentaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.