Raita - Indiase yoghurtdip
😍 21Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Raita - Indiase yoghurtdip vegetarisch

Er zijn verschillende manieren om raita te maken, in India heeft deze saus verschillende ingrediënten. In het Noorden voegen ze bijv. ook nog tomaat toe aan de komkommer raita.

20 minuten
6 personen
Raita - Indiase yoghurtdip ingrediënten
Recept raita - indiase yoghurtdip

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
20 minuten

Raita maken – 20 minuten

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en rasp de komkommer fijn. Plaats deze in een fijne zeef en bestrooi met zout.

Laat de geraspte komkommer ongeveer 10 minuten staan. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn. 

Raita - Indiase yoghurtdip
Raita - Indiase yoghurtdip

Knijp het vocht uit de komkommer en meng de uitgekneden komkommer samen met de Griekse yoghurt, 1 theelepel komijn, snuf chilipoeder en zwarte peper naar smaak.

Breng de yoghurtdip extra op smaak met zout en serveer met verse munt, geniet ervan!

Tips!

Wanneer eet je raita?

Raita wordt meestal gegeten als bijgerecht omdat het een verkoelende saus is bij de specerijen en pittige gerechten uit de Indiase keuken.

Wat is raita?

Raita is een verfrissende en verkoelende yoghurt saus, ofwel yoghurt dip, waar kruiden aan worden toegevoegd. Behalve lekker bij een curry is het ook een heerlijke yoghurt dip voor bij platbrood zoals paratha of naan.

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
55.49 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.19 g
1.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.14 g
2.35 g
Eiwitten
2.25 g
Vezels
0.31 g
Natrium
420.85 mg
Mineralen
Ijzer
0.19 mg
Calcium
58.99 mg
Magnesium
9.83 mg
Kalium
9.83 mg
Fosfor
54.69 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.24 mg
Jodium
2.08 µg
Selenium
0.42 µg
Vitamines
Vitamine C
2.34 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
6.12 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0.21 µg
Foliumzuur
5.59 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
1.39 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Raita - Indiase yoghurtdip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.