Pisang goreng
😍 39Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pisang goreng

Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.

30 minuten
8 personen
Pisang goreng ingrediënten
Recept pisang goreng

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-01-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder en meng deze samen met een snuf zout en vanillesuiker. Voeg 100 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.

Pisang goreng (gebakken banaan)
Pisang goreng (gebakken banaan)

De pisang goreng afmaken – 20 minuten

Pel de bananen en snijd deze door de helft. Snijd deze vervolgens nogmaals over de lengte door de helft, zodat je 4 stukken uit 1 banaan haalt.

Haal elk stukje banaan door het beslag, zorg ervoor dat deze volledig bedekt is, en frituur deze enkele minuten in de hete olie.

Frituur niet teveel stukjes banaan tegelijk en laat ze zodra ze mooi goudbruin zijn uitlekken op keukenpapier.

Bestuif met een beetje poedersuiker en serveer direct. Geniet ervan!

Tip: meer recepten voor een echte Indische rijsttafel?

Tips!

Wat is pisang goreng?

Pisang goreng is Indonesisch, pisang betekent banaan en goreng betekent gebakken.

Kan ik ook bakbananen gebruiken voor pisang goreng?

Dat kan eventueel, maar deze zijn minder lekker van smaak. Bakbananen zijn meer geschikt voor hartige gerechten, aangezien deze minder zoet van smaak zijn.

Zit er ei in het beslag van gebakken banaan?

Je kunt eventueel een ei toevoegen aan het beslag, maar over het algemeen wordt dit meestal niet gedaan en bakken de 'pisang goreng' mooier zonder ei in het beslag.

Wat vind je van dit recept?

39 waarderingen
😍
39
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
166.35 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.87 g
13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.2 g
0.24 g
Eiwitten
2.21 g
Vezels
1.66 g
Natrium
51.31 mg
Mineralen
Ijzer
0.63 mg
Calcium
9.2 mg
Magnesium
21.86 mg
Kalium
21.86 mg
Fosfor
33.75 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.28 mg
Jodium
1.56 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
7.5 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.27 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
13.75 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pisang goreng"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.