Mini pizza hapjes
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini pizza hapjes

Deze mini pizza hapjes zijn leuk voor een feestje of tijdens het borrelen. Je kunt ze maken met kant-en-klaar pizza deeg of maak het deeg zelf.

30 minuten
4 personen
Mini pizza hapjes ingrediënten
Recept mini pizza hapjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van het pizza deeg, zelfgemaakt pizza deeg heeft namelijk tijd nodig om te rijzen.

Maak een simpele saus door tomatenpuree te mengen met een beetje water zodat het makkelijker te verdelen is.

Maak de saus niet al te dun en breng op smaak met oregano, peper en zout.

Verwijder het vel van de chorizo worst indien nodig en snijd de worst in plakken, niet te dun maar ook niet te dik.

Was de cherry tomaatjes en snijd deze door de helft. Snijd de zwarte olijven ook door de helft en verdeel de mozzarella in kleine plakken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Mini pizza hapjes
Mini pizza hapjes

De mini pizza hapjes afmaken – 20 minuten

Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het pizza deeg uit tot een vrij dunne lap.

Gebruik een glas of ronde koekjesuitsteker om rondjes uit het deeg te steken. Kneed het overgebleven deeg nogmaals en rol dit dan nogmaals uit.

Steek nogmaals rondjes uit, ik haalde ongeveer 16 mini pizza's uit het deeg.

Besmeer elk pizza rondje met de tomatensaus en beleg deze dan met een plak chorizo, een cherry tomaatje en een olijf.

Maak af met een kleine plak mozzarella en een beetje geraspte kaas. Gebruik niet teveel kaas anders zal dit teveel uitlopen naast de pizza rondjes.

Verplaats alle mini pizza's naar de bakplaat bekleed met bakpapier en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.

Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte mini pizza hapjes!

Tip: bekijk al onze hapjes en snack recepten voor meer snack inspiratie.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
361.73 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
40 g
2.46 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.79 g
7.61 g
Eiwitten
18.11 g
Vezels
3.03 g
Natrium
1259.91 mg
Mineralen
Ijzer
2.05 mg
Calcium
294.75 mg
Magnesium
34.58 mg
Kalium
34.58 mg
Fosfor
236.56 mg
Koper
0.36 mg
Zink
2.24 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
3.16 µg
Vitamines
Vitamine C
7.71 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
104.25 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0.74 µg
Foliumzuur
25.61 µg
Vitamine E
0.15 mg
Vitamine K
3.46 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mini pizza hapjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.