Mexicaanse enchiladas
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse enchiladas

Mexicaanse enchiladas zijn makkelijk om te maken met een heerlijke vulling van o.a. kip, bonen en mais. Inclusief recept voor de lekkerste zelfgemaakte enchilada saus.

1 uur
4 personen
Mexicaanse enchiladas ingrediënten
Recept mexicaanse enchiladas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Pel een halve rode ui en een knoflookteen en snijd deze fijn. Houd de ui en knoflook apart. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Spoel de zwarte bonen even af met water en laat de bonen en mais uitlekken in een vergiet. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. 

Verhit een eetlepel olie in een sauspan en fruit de fijngesneden knoflookteen kort aan op middellaag vuur. Bak de tomatenpuree nog kort mee samen met de Mexicaanse kruiden.

Voeg 4 eetlepels passata toe samen met 250 ml water en laat dit 5 minuutjes zachtjes koken. Meng 2 eetlepels maizena samen met 2 eetlepels water in een klein kommetje. Voeg dit toe aan de saus en laat de saus kort indikken en zet dan opzij.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Mexicaanse enchiladas
Mexicaanse enchiladas

Mexicaanse enchiladas afmaken – 40 minuten

Verhit een scheut olie in een grote bakpan en bak hierin de kipblokjes. Zodra de kip goudbruin is geworden voeg je de rode ui en paprika toe.

Bak nog enkele minuten langer en voeg dan ook de zwarte bonen en mais toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 

Besmeer een tortilla met een laagje enchilada saus en plaats 1/6e van het kipmengsel aan de onderkant van de tortilla. Dat is ongeveer 2 flinke lepels.

Verdeel een klein beetje geraspte kaas over de vulling en rol de tortilla strak op. Herhaal voor de resterende tortilla's en leg deze strak tegen elkaar aan in een ovenschaal. 

Verdeel de resterende enchilada saus over de tortilla's en strooi er de 2 soorten kaas overheen. Bak de enchilada's ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer met limoenpartjes, jalapeño plakjes en crème fraîche, eet smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen een enchilada en een burrito?

Een enchilada en burrito worden beide gemaakt met tortilla's. Een enchilada wordt na het vullen strak opgerold en overgoten met een saus en kaas, deze wordt gebakken in de oven. Enchilar betekent “chili toevoegen” in het Spaans.

Burrito's worden gevuld met rijst, bonen en meer waarna ze worden opgerold. Burrito's worden niet in de oven gebakken.  

Kan ik de kip voor enchilada vulling vervangen?

De kip kun je eventueel vervangen door gehakt of bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
780.87 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
81.78 g
8.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.77 g
13.43 g
Eiwitten
43.15 g
Vezels
12.39 g
Natrium
1260.44 mg
Mineralen
Ijzer
6.89 mg
Calcium
382.01 mg
Magnesium
96.9 mg
Kalium
96.9 mg
Fosfor
628.68 mg
Koper
0.54 mg
Zink
3.42 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
8.79 µg
Vitamines
Vitamine C
87.06 mg
Vitamine D
0.42 mg
Vitamine A
95.07 mg
Vitamine B1
0.52 mg
Vitamine B2
0.41 mg
Vitamine B6
1 mg
Vitamine B12
0.67 µg
Foliumzuur
105.88 µg
Vitamine E
1.95 mg
Vitamine K
17.26 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mexicaanse enchiladas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.