Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker
😍 40Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Dit gerecht zit boordevol smaak door de knoflook en spekjes. Super malse konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker, een feestelijk gerecht!

6 uur 45 minuten
6 personen
Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker ingrediënten
Recept konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 6 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
6 uur 30 minuten
Totale tijd
6 uur 45 minuten

Je kunt hiervoor konijnenbouten of een konijn in stukken gebruiken.

Voorbereiding – 15 minuten

Haal het konijn alvast uit de koelkast. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in kwarten. 

Dep de stukken konijn droog met keukenpapier en bestrooi deze met peper en zout en een dun laagje bloem. Was eventueel de peterselie, hak deze fijn en zet opzij.

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker
Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker afmaken – 6 uur + 30 minuten

Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bak hierin de stukken konijn aan beide kanten mooi bruin. Bak niet teveel tegelijk en verplaats deze vervolgens naar de slowcooker.

Verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan en bak hierin de champignons mooi bruin. Je kunt het beste niet teveel champignons tegelijk bakken, dus bak deze in delen en verplaats de champignons ook naar de slowcooker. 

Bak dan de spekjes, ui en knoflook ook nog enkele minuten. Verplaats deze naar de slowcooker en schenk de witte wijn in de pan om zo alle smaken en aanbaksels uit de pan naar de slowcooker te verplaatsen.

Voeg een laurierblad toe en stel de slowcooker in op de laagste stand. Laat de konijnenbouten mals worden in ongeveer 6 uur, tot ze van het bot vallen. 

Leg de malse konijnenbouten voorzichtig op een bord en roer 3 eetlepels crème fraîche door de saus samen met een kleine handvol verse peterselie. 

Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer bij de konijnenbouten. Lekker met bijvoorbeeld aardappelen uit de oven en wortel frietjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

40 waarderingen
😍
40
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.