Kip tandoori uit de pan
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip tandoori uit de pan

Heerlijk geurende kip tandoori uit de pan. Indiaas gerecht die je met bijvoorbeeld geroosterde aardappels, rijst en een frisse salade kunt eten. Simpelweg genieten!

25 minuten
4 personen
Kip tandoori uit de pan ingrediënten
Recept kip tandoori uit de pan

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 03-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de hele kip in stukken, snijd de borstfilets, poten en dijen eraf. Je kunt de losse kipstukken ook kopen in de supermarkt. Gebruik dan bijvoorbeeld kippendij, kipfilet of kippenbouten Maak incisies in het vlees, dit zorgt ervoor dat de marinade goed in het vlees kan trekken. 

Voeg 200 gram kwark toe aan de grote kom samen met 1 eetlepel kurkuma, 2 theelepels chilipoeder, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Pel de teentjes knoflook en schil de verse gemberwortel. 

Voeg de verse gember en gepelde teentjes knoflook toe aan de vijzel en maak een gladde pasta. Voeg de knoflook-gemberpasta toe aan de grote kom. 

Voeg dan de stukken kip toe en zorg dat elk stuk kip bedekt is met de marinade. Wrijf de marinade goed in het vlees, je zult merken dat de marinade een bruinige kleur krijgt. Laat de kip minimaal een half uur marineren. 

Kip tandoori uit de pan
Kip tandoori uit de pan

De kip tandoori uit de pan afmaken – 10 tot 15 minuten

Verhit een flinke klont boter in de grote braadpan en voeg de kipstukken toe. Bak de kip tandoori aan beide kanten in 10 tot 15 minuten goudbruin. 

Het vlees mag zeker wat zwarte stukjes krijgen, dit voegt namelijk toe aan de smaak. Herhaal voor de resterende kipstukken als niet alles tegelijk past. 

Snijd een klein handje verse bieslook redelijk grof. Haal de kip uit de pan, leg deze op een groot bord of in een kom en garneer met de gesneden verse bieslook. 

Serveer de kip tandoori uit de pan met bijvoorbeeld geroosterde aardappelen en Griekse tzatziki. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
665.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.19 g
1.95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.38 g
11.63 g
Eiwitten
63.21 g
Vezels
1.66 g
Natrium
597.11 mg
Mineralen
Ijzer
4.49 mg
Calcium
131.32 mg
Magnesium
84.64 mg
Kalium
84.64 mg
Fosfor
579.62 mg
Koper
0.56 mg
Zink
5.12 mg
Jodium
0.78 µg
Selenium
39.1 µg
Vitamines
Vitamine C
5.73 mg
Vitamine D
4.3 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
1.29 mg
Vitamine B12
0.95 µg
Foliumzuur
35.55 µg
Vitamine E
1.04 mg
Vitamine K
7.46 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip tandoori uit de pan"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.