Indiase kipspiesjes uit de oven
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Indiase kipspiesjes uit de oven

Deze Indiase kipspiesjes zijn super mals en zijdezacht door de kruidige marinade met o.a. yoghurt. Lekker uit de oven of van de barbecue.

Indiase kipspiesjes uit de oven ingrediënten
Recept indiase kipspiesjes uit de oven

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-05-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Dit recept voor zijdezachte kipspiesjes (murg reshmi kebab) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.

Voorbereiding – 30 minuten + marineer tijd

Maak eerst een gember-knoflookpasta door 4 gepelde knoflooktenen samen met 4 cm gember te pureren. Voeg een klein beetje olie toe om de pasta iets smeuïger en gladder te maken.

Vermaal de cashewnoten en amandelen samen met 100 ml water tot een pasta. Dit kun je met een (kleine) blender of keukenmachine doen.

Snijd de kipdijfilets in blokjes en meng dit in een middelgrote kom samen met de notenpasta, het limoensap, zout, de zwarte peper, gember-knoflookpasta, komijn, chilipoeder, garam masala, Griekse yoghurt, slagroom en 2 eetlepels olie of boter. 

Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade en dek af met huishoudfolie. Marineer de kip minstens een uur, maar het liefst een hele nacht.

Indiase kipspiesjes uit de oven
Indiase kipspiesjes uit de oven

Indiase kipspiesjes afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Rijg de gemarineerde kip aan de stokjes en verdeel de spiesjes over een bakplaat. Bak de spiesjes gaar in ongeveer een half uur. Serveer de kipspiesjes bijvoorbeeld met paratha en ingelegde uien.

Tips!

Kan ik de Indiase kipspiesjes ook op de barbecue bereiden?

Je kunt de kipspiesen ook op de barbecue of in een grillpan bereiden. Besprenkel ze met een beetje olie en grill ze rondom mooi bruin in ongeveer 15 minuten.

Zijn deze kipspiesen pittig?

Ze zijn een beetje pittig, halveer de hoeveelheid chilipoeder voor een mildere versie.

Welke saus serveer je bij Indiase kipspiesjes?

In India serveren ze hier meestal ingelegde uien en een muntchutney bij. Pureer hiervoor onderstaande ingrediënten.

  • 30 verse munt
  • 20 gram verse koriander
  • 1 kleine ui
  • 2 - 3 groene rawit-pepertjes
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel suiker
  • 2 theelepels limoensap

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
603.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.88 g
1.95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
48.14 g
14.32 g
Eiwitten
31.73 g
Vezels
2.24 g
Natrium
983.8 mg
Mineralen
Ijzer
4.03 mg
Calcium
141.79 mg
Magnesium
76.27 mg
Kalium
76.27 mg
Fosfor
380.51 mg
Koper
0.2 mg
Zink
2.97 mg
Jodium
1.24 µg
Selenium
30.59 µg
Vitamines
Vitamine C
7.32 mg
Vitamine D
0.39 mg
Vitamine A
13.66 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.59 mg
Vitamine B12
1.24 µg
Foliumzuur
13.28 µg
Vitamine E
0.61 mg
Vitamine K
6.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Indiase kipspiesjes uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.