Zelf scones maken
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf scones maken vegetarisch

Scones zijn eigenlijk hele kleine lekkere cakejes. Serveer met clotted cream, jam of lemon curd. Recept voor 15 scones.

20 minuten
15 personen
Zelf scones maken ingrediënten
Recept zelf scones maken

Ingrediënten

15 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2015, dit recept is voor 15 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd de harde boter in kleine blokjes. Voeg bloem, basterdsuiker, zout en de blokjes boter toe aan de kom van de keukenmachine.

Bevestig de deeghaak en meng 5 minuten lang op de laagste stand, of totdat het deeg kruimelig wordt. Breek de eieren open en voeg toe aan een kleine kom samen met de yoghurt en meng tot een glad mengsel.

Voeg het ei-yoghurt mengsel toe aan de kom van de keukenmachine en meng tot een mooi deeg. 

Zelfgemaakte scones
Zelfgemaakte scones

De scones afbakken – 10 minuten

Bedek een bakplaat met bakpapier. Voeg het deeg toe aan een spuitzak of gebruik een ijslepel of 2 lepels. Bepaal hoe groot je de scones wil hebben, spuit dan een bolletje van het deeg op de met bakpapier bedekte bakplaat.

Houdt er rekening mee dat hoe groter de scone is, des te langer het nodig heeft om te bakken. Bak de scones in de voorverwarmde oven in 5 tot 10 minuten goudbruin, afhankelijk van de grootte van de scones.

Deze heerlijke scones zijn lekker met clotted cream, ongezoete opgeklopte slagroom, jam of lemon curd. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
138.65 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.77 g
2.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.69 g
2.54 g
Eiwitten
3.95 g
Vezels
0.65 g
Natrium
174.23 mg
Mineralen
Ijzer
0.41 mg
Calcium
17.47 mg
Magnesium
7.46 mg
Kalium
7.46 mg
Fosfor
44.71 mg
Koper
0.08 mg
Zink
0.39 mg
Jodium
3.83 µg
Selenium
2.53 µg
Vitamines
Vitamine C
0.1 mg
Vitamine D
0.19 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.21 µg
Foliumzuur
12.97 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf scones maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.