Witlof stamppot met ham en kaas
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witlof stamppot met ham en kaas

Stamppot is altijd een heerlijk en makkelijk gerecht tijdens een koude dag. Maak eens deze witlof stamppot met ham en kaas, weer eens wat anders!

40 minuten
4 personen
Witlof stamppot met ham en kaas ingrediënten
Recept witlof stamppot met ham en kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water met een flinke snuf zout.

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd dit vrij fijn.

Witlof stamppot met ham en kaas
Witlof stamppot met ham en kaas

De witlof stamppot met ham en kaas afmaken – 20 minuten

Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de geraspte kaas en hamblokjes erdoor zodat de kaas kan smelten.

Maak smeuïg met een klont boter en een scheut room of melk en roer er dan de rauwe witlof doorheen. Zodat het geheel warm is zal de witlof een beetje zachter worden.

Breng de witlof stamppot op smaak met peper, zout en 2 eetlepels grove mosterd. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Gaat de witlof rauw door de stamppot?

Ja, de witlof voor deze witlof stamppot is rauw en zal iets zachter worden door de hete aardappelen. Hetzelfde idee als bij een andijviestamppot.

Kan ik ook andere mosterd gebruiken?

Grove mosterd is het lekkerste in de witlof stamppot, maar gladde mosterd kan eventueel ook.

Welke kaas is het lekkerste?

Je kunt verschillende soorten geraspte kaas gebruiken, van Gouda tot Emmentaler of zelfs oude kaas.

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
598.26 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
68.16 g
0.48 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.03 g
11.5 g
Eiwitten
29.52 g
Vezels
12.26 g
Natrium
1324.57 mg
Mineralen
Ijzer
4.43 mg
Calcium
483.11 mg
Magnesium
129.66 mg
Kalium
129.66 mg
Fosfor
554.51 mg
Koper
1.16 mg
Zink
4.17 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
51.24 mg
Vitamine D
0.37 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.64 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
1.2 mg
Vitamine B12
1.02 µg
Foliumzuur
77.88 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Witlof stamppot met ham en kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.