Vegetarische champignon Bourguignon
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische champignon Bourguignon vegetarisch

Deze vegetarische champignon Bourguignon is klaar in een half uur en ontzettend smaakvol door gebruik van verschillende soorten champignons en kleine uitjes

30 minuten
4 personen
Vegetarische champignon Bourguignon ingrediënten
Recept vegetarische champignon bourguignon

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de kleine uitjes kort, zo kun je ze veel beter pellen. Laat ze dan afkoelen terwijl je ondertussen de wortel schilt en snijd deze dan in plakjes. 

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd grote champignons door de helft. Pel de kleine uitjes, dit gaat het makkelijkste met een klein mesje. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Vegetarische champignon Bourguignon
Vegetarische champignon Bourguignon

Vegetarische champignon Bourguignon afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter samen met olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de wortelplakjes enkele minuten. Voeg dan de champignons, kleine uitjes en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten langer op middelhoog vuur. 

Voeg de tomatenpuree en takjes tijm toe en kort daarna ook 2 eetlepels bloem. Blus het na enkele minuten af met de rode wijn. Schenk de groentebouillon erbij en zet het vuur laag. 

Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes garen en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm en serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree, frietjes of eventueel rijst. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

48 waarderingen
😍
48
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
182.56 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.49 g
13.8 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.13 g
1.85 g
Eiwitten
6.34 g
Vezels
7.88 g
Natrium
1055.37 mg
Mineralen
Ijzer
4.16 mg
Calcium
88.59 mg
Magnesium
40.9 mg
Kalium
40.9 mg
Fosfor
264.49 mg
Koper
1.17 mg
Zink
1.17 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
18.05 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
3.61 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.75 mg
Vitamine B6
1.73 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
71.38 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
8 reacties op "Vegetarische champignon Bourguignon"
Tessa zegt op 27-11-2017
Gisteren dit recept geprobeerd.HEERLIJK!een echt goed recept om in de herfst van te genieten zonder vlees.
Ohmydish zegt op 28-11-2017
Dankje Tessa, fijn dat het heeft gesmaakt :) Groetjes
Marjolein zegt op 28-11-2018
Vraagje... waar kun je verse zilveruitjes kopen? Nl nog nooit gezien. Ga dit het weekend uitproberen! Klinkt heerlijk!
Ohmydish zegt op 28-11-2018
Dankje Marjolein! Ze hebben ze meestal bij een goede groenteboer, of kan ze voor je bestellen. Bij een groothandel zijn ze ook meestal goed verkrijgbaar. Als je ze niet kunt vinden, kun je ze eventueel vervangen door kleine sjalotjes :)
Lindy zegt op 13-11-2019
hoe lang lang ik dit bewaren? (ik wil het van te voren maken voor een groot diner )
Ohmydish zegt op 13-11-2019
Hoi Lindy, in de koelkast zou ik het niet langer dan 3 dagen bewaren. In de vriezer kun je het wel heel erg lang bewaren, enkele maanden zelfs.
Malu van de Kerkhof zegt op 01-12-2019
Wauw Veer en Marco! Wat een geweldig chefkok/restaurant waardig recept. Dit waren de woorden van mijn lief nadat ik dit heb gekookt. Een ding dat ik anders heb gedaan is ipv rode wijn, Port gebruiken. Dit gaat denk ik met de feestdagen op het menu! Liefs, Malu
Ohmydish zegt op 01-12-2019
Dankjewel, wat super om te horen! Wat een compliment! Met rode port is het ook nog net wat kerstiger/feestelijker. Liefs terug :-)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.