Truffelmayonaise
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Truffelmayonaise vegetarisch

Zelf truffelmayonaise maken is een simpel klusje met groots effect. Een super romige mayonaise met een volle truffelsmaak en te maken met weinig ingrediënten. De lekkerste saus voor bij zoete aardappelfrietjes.

10 minuten
6 personen

Truffelmayonaise zelf maken is makkelijker dan je misschien zou denken en het is lekker bij onwijs veel gerechten waar je normaal mayonaise bij zou serveren. Bijvoorbeeld zoete aardappelfriet, gefrituurde snacks of een tosti.

Je kunt het maken met een kom en een garde, of gebruik een elektrische mixer of foodprocessor. Bij het gebruik van een garde is het belangrijk dat je de olie langzaam toe gaat voegen, in een dunne straal. Wanneer je teveel olie toe gaat voegen, of te langzaam klopt met de garde, zal de mayonaise niet goed binden waardoor deze niet mooi dik zal worden.

Je kunt voorkomen dat de kom teveel gaat schuiven door deze op een theedoek te zetten.

Truffelmayonaise ingrediënten
Recept truffelmayonaise

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-03-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
10 minuten

Zelf truffelmayonaise maken – 10 minuten

Meng 4 eidooiers samen met 2 theelepels azijn en een halve theelepel mosterd met een garde.

Voeg langzaam in een dunne straal de zonnebloemolie toe terwijl je blijft kloppen met een garde. Wanneer je de olie te snel zal toevoegen of je klopt te langzaam zal de olie niet goed opgenomen worden.

Zelf truffelmayonaise maken
Zelf truffelmayonaise maken

Voeg op dezelfde manier 50 ml truffelolie toe tot een mooie dikke mayonaise.

Roer de truffeltapenade erdoor en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang kun je truffelmayonaise bewaren?

Je kunt truffelmayonaise tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Welke olie voor het maken van mayonaise?

Voor het maken van mayonaise kun je het beste een neutrale olie gebruiken, dit zal ervoor zorgen dat de mayonaise een neutrale smaak heeft. Een voorbeeld van neutrale olie is zonnebloemolie. Olijfolie geeft bijvoorbeeld een overheersende smaak aan mayonaise en dat wil je juist niet.

Voor het maken van truffelmayonaise kun je naast neutrale olie ook truffelolie toevoegen, maar deze kun je eventueel ook weglaten.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
488.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.14 g
0.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
53.58 g
7.04 g
Eiwitten
2.44 g
Vezels
0.43 g
Natrium
293.36 mg
Mineralen
Ijzer
1.18 mg
Calcium
25.57 mg
Magnesium
6.19 mg
Kalium
6.19 mg
Fosfor
87.02 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.59 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
7.68 µg
Vitamines
Vitamine C
1.02 mg
Vitamine D
0.67 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
0.27 µg
Foliumzuur
22.12 µg
Vitamine E
0.53 mg
Vitamine K
2.34 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Truffelmayonaise"
J - smulders zegt op 28-03-2024
ik ga hem binnenkort maken maar hij ziet er lekker uit
Ohmydish zegt op 28-03-2024

Dankjewel, laat het smaken! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.