Tonkatsu (Japanse Schnitzel)
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tonkatsu (Japanse Schnitzel)

Tonkatsu is 1 van de meest populaire Japanse recepten in het Westen. Het is een met Japans broodkruim gepaneerde schnitzel en wordt geserveerd met tonkatsu saus en groene kool.

25 minuten
4 personen
Tonkatsu (Japanse Schnitzel) ingrediënten
Recept tonkatsu (japanse schnitzel)

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Dep de varkenslapjes droog met wat keukenpapier. Maak kleine sneetjes in het varkensvlees, vooral rond de vetranden. Dit voorkomt dat het vlees zal opkrullen tijdens het frituren. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg een aantal eetlepels bloem toe aan 1 van de diepe borden. Bedek de varkenslapjes helemaal met de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Gooi de bloem weg en vul het bord met panko, dit zijn Japanse broodkruimels.

Tik 2 eieren los met behulp van een garde in het 2e bord. Dip de varkenslapjes in het ei aan beide kanten. Leg deze vervolgens op de panko, bedek zo goed mogelijk aan alle kanten. Druk eventueel wat aan.

Herhaal deze stappen voor de resterende 3 varkenslapjes. Vul dan een diepe pan met een laag neutrale olie zoals zonnebloemolie en verwarm deze alvast.

Was de Chinese kool en snijd deze in parten. Gebruik ongeveer een kwart van de kool per bord. Snijd de kool in zo fijn mogelijke dunne reepjes.

Tonkatsu (Japanse Schnitzel)
Tonkatsu (Japanse Schnitzel)

Tonkatsu afmaken – 10 minuten

Zodra de olie heet genoeg is voeg je voorzichtig de gepaneerde varkenslapjes toe. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door een stukje keukenpapier in de olie te dippen. Zie je kleine bubbels verschijnen? Dan is de olie op temperatuur.

Frituur 2 varkenslapjes tegelijkertijd. draai zo nu en dan om totdat deze een mooie goudbruine kleur gekregen hebben. Bak nu ook de resterende varkenslapjes.

Snijd de tonkatsu in niet al te dikke reepjes met behulp van het koksmes. Het idee is dat je elk stukje met eetstokjes vast moet kunnen pakken. Serveer met de (rauwe) Chinese kool en (zelfgemaakte) tonkatsu saus. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Tonkatsu (Japanse Schnitzel)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.