Tamarinde-tomaten chutney
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tamarinde-tomaten chutney veganistisch

Deze tamarinde-tomaten chutney is een tikkeltje zoet en extra lekker door de kruiden en smaakvolle tomaten. Extra lekker bij je samosa's!

40 minuten
6 personen
Tamarinde-tomaten chutney ingrediënten
Recept tamarinde-tomaten chutney

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in grove stukken. Schil de gember wortel en snijd deze vrij fijn, hoe grover je deze zult snijden hoe langer de chutney op het vuur moet blijven.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere variant en snijd deze grof. 

Tamarinde-tomaten chutney
Tamarinde-tomaten chutney

Tamarinde-tomaten chutney afmaken – 30 minuten

Verhit een beetje neutrale olie in een middelgrote sauspan en bak hier de gember en rode peper enkele minuten in. Kneus de zwarte peper en voeg deze samen met de kruidnagels toe.

Voeg dan ook de tamarinde pasta en bruine basterdsuiker toe. Voeg na enkele minuten de stukken tomaten toe en zet het vuur laag.

Laat ongeveer 20 minuten zachtjes garen, tot de gember zacht is geworden en de tomaten volledig stuk gekookt zijn. Pureer het geheel, dit kun je het makkelijkste met een blender doen.

Als de chutney nog niet de gewenste dikte heeft, omdat je tomaten bijvoorbeeld erg sappig waren, kun je deze nog even inkoken.

Breng op smaak met zout en geniet van deze heerlijke dipsaus bij bijvoorbeeld samosa's!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
78.38 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.23 g
10.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.92 g
0.31 g
Eiwitten
1.73 g
Vezels
1.89 g
Natrium
415.23 mg
Mineralen
Ijzer
0.28 mg
Calcium
28.43 mg
Magnesium
24.3 mg
Kalium
24.3 mg
Fosfor
47.67 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.17 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
33.23 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
2.08 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
11.43 µg
Vitamine E
0.76 mg
Vitamine K
11.44 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tamarinde-tomaten chutney"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.