Een Szechuan saus is een smaakvolle woksaus die niet zo pittig is als de naam zou doen vermoeden. Szechuan peper is namelijk geen peper maar de schil van een citrusvrucht.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
Verhit een kleine bakpan en rooster de Szechuan peper kort in de droge bakpan. Kneus de peperkorrels tot deze vrij fijn zijn.
Meng de gekneusde peper samen met knoflook, gember, 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, 1 eetlepel rijstazijn, 3 eetlepels bruine suiker, 1 theelepel sambal oelek en 60 ml sojasaus.
Meng 100 ml water samen met 1 eetlepel maizena tot een glad papje en roer dit door de saus. Je kunt de Szechuan saus toevoegen aan de wok met groenten en/of vlees en serveren met noedels of rijst. Eet smakelijk!
Wat is Szechuan peper?
Szechuan peper, ofwel Sichuan peper, is eigenlijk geen peper maar een besje. Dit besje hoort tot de citrusfamilie, waardoor het besje licht pittig met een citrussmaak is.
Waar koop je szechuanpeper?
Szechuan peper is te koop bij de meeste supermarkten. Ook is szechuanpeper online en bij de toko te koop.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.