Salade met eend en sinaasappel
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Salade met eend en sinaasappel

Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.

30 minuten
4 personen
Salade met eend en sinaasappel ingrediënten
Recept salade met eend en sinaasappel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 

Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 

Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.

Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.

Salade met eend en sinaasappel
Salade met eend en sinaasappel

Salade met eend en sinaasappel afmaken – 15 minuten

Rooster de pijnboompitjes in een kleine droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe. Bestrooi de pijnboompitjes direct met fijn zout en zet opzij.

Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Verdeel venkel, rucola en sinaasappelpartjes over 4 borden en maak af met plakjes gerookte eendenborst en pijnboompitjes. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
628.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.08 g
4.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
48.4 g
13.28 g
Eiwitten
34.59 g
Vezels
3.59 g
Natrium
2247.63 mg
Mineralen
Ijzer
6.53 mg
Calcium
95.5 mg
Magnesium
56.58 mg
Kalium
56.58 mg
Fosfor
407.14 mg
Koper
0.27 mg
Zink
3.73 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
41.72 µg
Vitamines
Vitamine C
31.96 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.38 mg
Vitamine B2
0.72 mg
Vitamine B6
0.72 mg
Vitamine B12
2.1 µg
Foliumzuur
48.9 µg
Vitamine E
1.43 mg
Vitamine K
4.81 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Salade met eend en sinaasappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.