Roseval wedges uit de oven
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Roseval wedges uit de oven veganistisch

Heerlijke roseval aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn en knoflook. Een ideaal en simpel bijgerecht voor elke dag van de week.

25 minuten
4 personen
Roseval wedges uit de oven ingrediënten
Recept roseval wedges uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.

Was 750 gram roseval aardappelen onder koud stromend water en dep droog met een schone keukendoek.

Snijd elke aardappel in partjes en leg op de ovenplaat. Pel 3 teentjes knoflook en snijd in kleine stukjes.

Besprenkel de aardappelpartjes met een aantal scheuten olijfolie en meng samen met de knoflook goed door elkaar heen.

Snijd de 2 rozemarijn takjes in kleinere stukken en verdeel deze tussen de aardappelpartjes op de ovenplaat.

Roseval wedges uit de oven
Roseval wedges uit de oven

De roseval wedges uit de oven afmaken – 15 minuten

Bak de roseval aardappeltjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 - 20 minuten goudbruin, afhankelijk van hoe krachtig de oven is.

Hussel de aardappeltjes tijdens het bakken af en toe door elkaar heen. Haal ze uit de oven en verwijder de takjes rozemarijn.

Breng op smaak met peper en Maldon zout. Je kunt ook gebruik maken van zeezout, eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn roseval aardappelen?

Een roseval is een langwerpige en vastkokende aardappel met een heerlijke rode schil. Een ideale aardappelsoort die hoofdzakelijk gebruikt wordt in ovenschotels en salades. De roseval aardappel komt oorspronkelijk uit Bretagne in Frankrijk.

Kan ik de roseval wedges ook in een air fryer bereiden?

Dat is mogelijk, leg voordat je de aardappeltjes gaat bakken een klein velletje bakpapier op de bodem. Hussel de aardappeltjes tijdens het bakken goed door elkaar heen.

Moet ik roseval aardappelen schillen?

Je kunt de aardappel schillen, echter zit de meeste smaak in de lekkere rode schil.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
163.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.26 g
0.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.54 g
0.03 g
Eiwitten
4.01 g
Vezels
4.91 g
Natrium
606.15 mg
Mineralen
Ijzer
1.22 mg
Calcium
33.15 mg
Magnesium
42.6 mg
Kalium
42.6 mg
Fosfor
98.63 mg
Koper
0.2 mg
Zink
0.6 mg
Jodium
0.06 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
15.98 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
17.03 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Roseval wedges uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.