Risotto met champignons en mascarpone
😍 79Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risotto met champignons en mascarpone

Een heerlijke romige risotto met champignons en mascarpone die makkelijk te maken is en extra smaakvol met spekjes en prei. Ook lekker als vegetarische variant zonder spekjes!

45 minuten
4 personen
Risotto met champignons en mascarpone ingrediënten
Recept risotto met champignons en mascarpone

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de prei goed en snijd deze in (halve) ringen. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd de champignons in plakjes.

Verwarm de bouillon en zet opzij.

Risotto met champignons en mascarpone
Risotto met champignons en mascarpone

Risotto met champignons en mascarpone afmaken – 35 minuten

Bak de spekjes enkele minuten in de grote bakpan. Voeg dan een beetje boter toe en bak de helft van de champignons mooi bruin. 

Voeg dan opnieuw een beetje boter toe en voeg dan pas de andere helft van de champignons toe samen met de takjes tijm. Als je ze allemaal tegelijk zal toevoegen, zullen ze niet mooi bruin bakken.

Voeg de prei samen met de fijngesneden knoflook toe en bak nog enkele minuten mee. Bak de rijst nog even mee tot deze glazig is geworden.

Zet het vuur lager en blus af met witte wijn. Voeg telkens een beetje van de bouillon toe en voeg pas nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. 

Herhaal tot de rijst gaar is, misschien heb je een beetje extra vocht nodig of misschien is 750 ml net iets teveel. 

Roer de mascarpone erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm en serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Welke champignons voor risotto?

Voor een risotto met champignons kun je verschillende soorten champignons gebruiken, zoals witte of kastanjechampignons. Maar je kunt ook verschillende paddenstoelen gebruiken zoals oesterzwammen, shiitakes etc.

Mijn risotto is nog hard, wat nu?

Stel dat je al het vocht al hebt toegevoegd en de risotto is toch nog hard, dan kan dit meerdere oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende oorzaak is dat het vuur te hoog staat, hierdoor verdampt het te snel zonder dat de rijst het vocht heeft opgenomen.

Wat vind je van dit recept?

79 waarderingen
😍
79
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
624.83 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.57 g
2.4 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.98 g
19.01 g
Eiwitten
27.06 g
Vezels
5.1 g
Natrium
2925.85 mg
Mineralen
Ijzer
4.53 mg
Calcium
109.16 mg
Magnesium
48.22 mg
Kalium
48.22 mg
Fosfor
382.91 mg
Koper
0.95 mg
Zink
2.01 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
15.02 µg
Vitamines
Vitamine C
15.28 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
78.5 mg
Vitamine B1
0.46 mg
Vitamine B2
0.94 mg
Vitamine B6
0.68 mg
Vitamine B12
1.5 µg
Foliumzuur
64.14 µg
Vitamine E
1.58 mg
Vitamine K
4.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risotto met champignons en mascarpone"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.