Pompoen chutney
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoen chutney veganistisch

Een chutney gemaakt van groenten is heerlijk zoet zuur. Deze pompoen chutney is een heerlijk bijgerecht voor een kruidige curry.

40 minuten
8 personen
Pompoen chutney ingrediënten
Recept pompoen chutney

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in vrij kleine blokjes.

Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes.

Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Pel de ui en snijd deze fijn. 

Huisgemaakte pompoen chutney
Huisgemaakte pompoen chutney

De pompoen chutney afmaken – 25 minuten

Verwarm de azijn op laag vuur samen met de fijngesneden ui, kaneelstok en suiker in een middelgrote pan.

Zodra de suiker is opgelost zet je het vuur iets hoger en laat enkele minuten koken. Voeg dan de blokjes pompoen, paprika en rozijnen toe en zet het vuur dan weer lager.

Laat de groenten zacht worden en de chutney een beetje dikker worden. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen en paprika blokjes.

Verwijder de kaneelstok, je kunt de chutney nu meteen gebruiken of de smaken verder laten intrekken.

Laat de chutney vervolgens volledig afkoelen en zet deze op een koele en droge plek om deze tot wel een jaar te kunnen bewaren. Deze pompoen chutney is een heerlijk bijgerecht voor bij curry en rijst. Geniet ervan!

Tip: je kunt de chutney ook inmaken om deze langer te bewaren, verdeel hiervoor de chutney over steriele potten terwijl deze nog zo heet mogelijk is. 

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
157.71 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.58 g
31.35 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.31 g
0.02 g
Eiwitten
2.27 g
Vezels
3.17 g
Natrium
11.81 mg
Mineralen
Ijzer
1.27 mg
Calcium
54.28 mg
Magnesium
24.65 mg
Kalium
24.65 mg
Fosfor
55.39 mg
Koper
0.16 mg
Zink
0.53 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
75.04 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
33.69 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoen chutney"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.