Poire Belle-Hélène
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Poire Belle-Hélène

Poire Belle-Hélène is een klassiek Frans dessert. Peren met warme chocoladesaus, slagroom en amandelschaafsel is een favoriet bij velen.

40 minuten
6 personen
Poire Belle-Hélène ingrediënten
Recept poire belle-hélène

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-11-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Plaats water en suiker in een grote pan en breng aan de kook. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met de uitgeperste citroen toe aan het water.

Schil de peren en snijd een stukje van de onderkant zodat de peren rechtop kunnen blijven staan. Plaats de peren in het water en zet het vuur laag.

Plaats de deksel op de pan en kook de peren zachtjes gaar in ongeveer 20 minuten. Klop 150 ml slagroom en zoet deze bijvoorbeeld met een eetlepel poedersuiker.

Doe deze in een spuitzak met stervormig mondje om er mooie toefjes van te kunnen spuiten. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan. 

Poire Belle-Hélène
Poire Belle-Hélène

Poire Belle-Hélène afmaken – 10 minuten

Maak een bain-marie door een laagje water in een kleine pan te doen. Plaats een passende kom bovenop en voeg hier de pure chocolade in stukken aan toe.

Smelt de chocolade dan rustig op laag vuur. Roer er de resterende 50 ml room bij om de chocoladesaus vloeibaarder te maken, hierdoor kun je deze beter over de peren schenken.

Haal de peren uit het water en zet deze rechtop op de borden. Verdeel een kleine en een grote toef slagroom per bord, leg een bol ijs op de kleine toef.

Door deze op een beetje slagroom te leggen zal deze niet gaan schuiven. Maak het dessert af met chocoladesaus en amandelschaafsel, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
610.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
76.4 g
72.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.7 g
16.75 g
Eiwitten
5.49 g
Vezels
5.37 g
Natrium
78.73 mg
Mineralen
Ijzer
1.64 mg
Calcium
112.08 mg
Magnesium
57.5 mg
Kalium
57.5 mg
Fosfor
180.17 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.95 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
13.83 mg
Vitamine D
0.4 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0.22 µg
Foliumzuur
10.02 µg
Vitamine E
0.87 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Poire Belle-Hélène"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.