Pizza margherita
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pizza margherita vegetarisch

Basisrecept voor een simpele maar heerlijke pizza margherita. Voor twee personen, klaar in iets meer dan een half uur tijd.

35 minuten
2 personen
Pizza margherita ingrediënten
Recept pizza margherita

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 03-11-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Begin met het voorbereiden van het pizzadeeg, maak genoeg deeg om 2 pizzabodems mee te maken. Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem die je in de meeste supermarkten kunt kopen.

Het is echter wel veel lekkerder als je de pizzadeeg zelf maakt. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 210 graden Celsius.

Bestuif je werkblad met wat bloem en wrijf ook de deegroller in met wat bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg deze op de bakplaat met bakpapier.

Snijd 2 teentjes knoflook in zo fijn mogelijke stukjes, vermeng deze vervolgens in een kom met de passata en een handvol gedroogde oregano, breng op smaak met wat peper en zout.

Snijd een aantal blaadjes verse basilicum zo fijn mogelijk met behulp van een koksmes en snijplank. Meng deze door de saus heen.

Verdeel de saus over de pizzabodem heen en bedek met een zakje geraspte mozzarella (ongeveer 150 gram). Laat de randen vrij van saus. 

Pizza margherita
Pizza Margherita

De pizza margherita afmaken – 20 minuten

Bak de pizza margherita in ongeveer 15 minuten tijd af in de voorverwarmde oven. De exacte tijd kan korter of langer zijn, afhankelijk van hoe krachtig je oven is.

Controleer of de pizza al gaar is door te zien of de bodem over de gehele pizza doorbakken is. Herhaal de bovenstaande stappen voor de andere pizza.

Haal de pizza margherita uit de oven en snijd in evenredige stukken, serveer eventueel met een aantal verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
988.05 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
166.15 g
9.86 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.62 g
9.31 g
Eiwitten
39.78 g
Vezels
7.45 g
Natrium
1807.7 mg
Mineralen
Ijzer
3.93 mg
Calcium
386.9 mg
Magnesium
72.11 mg
Kalium
72.11 mg
Fosfor
477.83 mg
Koper
0.51 mg
Zink
4.52 mg
Jodium
1.14 µg
Selenium
9.42 µg
Vitamines
Vitamine C
16.55 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.46 mg
Vitamine B2
0.48 mg
Vitamine B6
0.51 mg
Vitamine B12
1.13 µg
Foliumzuur
87.13 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pizza margherita"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.