Opgeklopte feta met vijgenjam
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Opgeklopte feta met vijgenjam vegetarisch

Op zoek naar een heerlijke feta dip? Probeer dan deze super romige opgeklopte feta met vijgenjam, extra lekker voor de herfst met walnoten en honing. Klaar binnen no-time!

We houden allemaal wel van borrelen, wil je de volgende borrel eens iets anders op tafel zetten dan de standaard hummus? Ga dan zeker eens voor opgeklopte feta, een romige feta dip waar je van blijft eten.

Opgeklopte feta is een heerlijke romige dip met een volle smaak, serveer met walnoten en vijgenjam voor een herfstig tintje. Het is een super snelle dip, want het staat binnen 5 minuten op tafel.

Geef de opgeklopte feta een extra volle smaak door deze te combineren met geitenkaas. Gebruik een zachte geitenkaas, zodat je deze makkelijk kunt mengen met de feta.

Je krijgt het beste resultaat met een foodprocessor (keukenmachine), maar je kunt eventueel ook een elektrische mixer (met garde) gebruiken. Mocht je deze niet hebben, kun je eventueel ook de feta met een garde goed mixen maar dan zal de feta dip minder luchtig en romig zijn.

Opgeklopte feta met vijgenjam ingrediënten
Recept opgeklopte feta met vijgenjam

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
5 minuten

De opgeklopte feta met vijgenjam maken – 5 minuten

Plaats de feta in een food processor en meng dit een minuut lang. Voeg de geitenkaas toe samen met een eetlepel honing en de rasp van een halve citroen. Meng nog kort tot het super romig is geworden.

Opgeklopte feta met vijgenjam
Opgeklopte feta met vijgenjam

Schep de opgeklopte feta en geitenkaas in een kom en verdeel er een handvol walnoten, een beetje extra honing en een flinke eetlepel vijgenjam over. 

Serveer deze feta dip met bijvoorbeeld brood, crackers, soepstengels of verschillende soorten rauwe groenten. Geniet ervan!

Tips!

Kan ik de vijgenjam vervangen?

Vijgen combineren super met geitenkaas, feta en walnoten. De lichtzoete vijgen geven deze romige feta dip een herfstig tintje. Je kunt eventueel ook verse kruiden zoals bieslook en peterselie toevoegen i.p.v. vijgenjam voor een zomerse feta dip.

Kan ik de geitenkaas weglaten?

Je kunt de geitenkaas volledig weglaten, dit zal de feta dip zachter van smaak maken omdat geitenkaas een sterkere smaak heeft dan feta.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
289.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.64 g
9.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.29 g
10.65 g
Eiwitten
12.16 g
Vezels
1.24 g
Natrium
702.43 mg
Mineralen
Ijzer
0.86 mg
Calcium
258.06 mg
Magnesium
17.5 mg
Kalium
17.5 mg
Fosfor
275.19 mg
Koper
0.1 mg
Zink
1.87 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
7.2 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0.21 µg
Foliumzuur
10.95 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Opgeklopte feta met vijgenjam"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.