Limburgse harde wafels
😍 40Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Limburgse harde wafels vegetarisch

Een heerlijk ouderwets recept van mijn oma voor Limburge harde wafels. Deze worden ook wel 'bewaar wafels' genoemd, je kunt ze namelijk vrij lang bewaren.

Tip: Je kunt het deeg kneden met de hand of gebruik een elektrische mixer.

Limburgse harde wafels ingrediënten
Recept limburgse harde wafels

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-06-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng bloem samen met suiker en vanille suiker als je dat gebruikt. Voeg de boter beetje bij beetje toe terwijl je kneed. Voeg een ei toe en eventueel vanille extract of citroensap naar smaak.

Kneed tot een deegbal en pak deze in met huishoudfolie. Laat het deeg minimaal een half uur tot een uur rusten in de koelkast. Je kunt het deeg beter verwerken als het kouder is.

Limburgse harde wafels
Limburgse harde wafels

Limburgse harde wafels bakken – 20 minuten

Verwarm het wafelijzer met kleine ruitjes. Verdeel het deeg in kleine balletjes van ongeveer 30 gram. De wafels zijn lekkerder als ze niet te groot zijn.

Vet het wafelijzer in met boter en leg een balletje deeg in het wafelijzer. Sluit het ijzer en druk deze aan zodat het balletje dun zal worden.

Limburgse wafels in het wafelijzer
Limburgse wafels in het wafelijzer

Bak de wafels tot deze mooi goudbruin zijn, ze zullen pas hard en krokant worden als je ze erna laat afkoelen op een rek. Herhaal voor de resterende deegballetjes. Je kunt met deze hoeveelheid ongeveer 16 kleine wafeltjes maken.

Bewaar de harde wafels in een goed afgesloten bak, geniet ervan!

Tip: liever het recept voor zachte Limburgse wafels?

Tips!

Wanneer worden Limburgse wafels meestal gegeten?

Limburgse wafels, zowel zachte als harde wafels, worden vooral rond nieuwjaar gegeten. 

Zit er melk in Limburgse wafels?

In de zachte Limburgse wafels zit melk, hoe meer melk je toevoegt hoe zachter de wafels zullen zijn. In harde wafels zit geen melk, het is namelijk geen beslag maar een kneeddeeg.

Wat vind je van dit recept?

40 waarderingen
😍
40
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
304.71 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.1 g
16.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.11 g
8.69 g
Eiwitten
4.61 g
Vezels
0.88 g
Natrium
10.41 mg
Mineralen
Ijzer
0.48 mg
Calcium
12.03 mg
Magnesium
7.63 mg
Kalium
7.63 mg
Fosfor
47.88 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.46 mg
Jodium
2.63 µg
Selenium
2.3 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.32 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.17 µg
Foliumzuur
15.44 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Limburgse harde wafels"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.