Lapis Daging
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lapis Daging

Lapis daging is heerlijk Indonesisch stoofvlees boordevol kruiden, limoen en ketjap. Met een makkelijke zelfgemaakte kruidenpasta.

2 uur 30 minuten
4 personen
Lapis Daging ingrediënten
Recept lapis daging

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
2 uur 15 minuten
Totale tijd
2 uur 30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vermaal de kruidnagels, dit kun je doen met een vijzel of onderkant van een pan. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze grof.

Maak een puree van de sjalotjes en knoflook, dit kun je met een vijzel of kleine blender doen.

Maak een kruidenpasta door hier de gemalen kruidnagels, koriander, kurkuma, nootmuskaat en zwarte peper aan toe te voegen.

Verwijder eventueel vet en spieren van het rundvlees en snijd deze in kleinere stukjes. Zorg dat het vlees bedekt is met een dunne laag bloem. 

Lapis daging
Lapis daging

Lapis Daging afmaken – 2 uur + 15 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de stukjes vlees rondom mooi bruin. Voeg niet teveel tegelijk toe, dus bak ze eventueel in delen.

Bak dan de kruidenpasta kort mee en blus af met het sap van een limoen en een scheut azijn. Je kunt de geperste limoen er ook bij doen voor nog meer smaak.

Schenk er dan runderbouillon bij samen met de tamarinde, limoenblaadjes en ketjap en laat het geheel ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes garen. Controleer regelmatig of er nog genoeg water bij zit om aanbranden te voorkomen.

Als de bouillon verdampt is maar het vlees nog niet mals, kun je wat water toevoegen tot het vlees wel mals is.

Verwijder eventueel de limoen en breng het stoofvlees op smaak met eventueel meer kruiden. Serveer met rijst en bijvoorbeeld wortelsalade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
592.05 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.19 g
6.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.82 g
10.15 g
Eiwitten
46.58 g
Vezels
2 g
Natrium
1381.36 mg
Mineralen
Ijzer
6.42 mg
Calcium
80.39 mg
Magnesium
45.09 mg
Kalium
45.09 mg
Fosfor
359.85 mg
Koper
0.31 mg
Zink
8.55 mg
Jodium
0.13 µg
Selenium
26.48 µg
Vitamines
Vitamine C
11.4 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
5.5 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.35 mg
Vitamine B6
0.72 mg
Vitamine B12
3.45 µg
Foliumzuur
18.14 µg
Vitamine E
0.34 mg
Vitamine K
3.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Lapis Daging"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.