Jus maken zonder vlees
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Jus maken zonder vlees vegetarisch

Wil je jus bij de stamppot, maar wil je jus maken zonder vlees? Maak dan deze super makkelijke vegetarische jus, een super smaakvolle variant die prachtig van kleur is.

20 minuten
4 personen
Jus maken zonder vlees ingrediënten
Recept jus maken zonder vlees

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze vervolgens in zeer dunne plakjes.

Jus maken zonder vlees
Jus maken zonder vlees

Jus zonder vlees maken – 15 minuten

Verhit een klontje boter in een sauspan en fruit hier de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten in aan. Voeg de plakjes champignons toe samen met de takjes tijm en bak op hoog vuur ongeveer 5 minuten lang.

Zodra de champignons mooi bruin zijn geworden, voeg je 2 eetlepels bloem toe en roer goed. Laat de bloem gaar worden in enkele minuten.

Voeg dan 300 ml groentebouillon en een eetlepel sojasaus toe en breng aan de kook.

Zet het vuur dan lager en laat de saus zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Als je liever een gladde jus wilt, kun je deze pureren met een staafmixer. Verwijder dan wel eerst de takjes tijm. Lekker bij stamppot, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik andere champignons gebruiken?

Kastanjechampignons geven de saus niet alleen een extra lekkere smaak, maar ook een prachtige kleur. Je kunt eventueel witte champignons gebruiken.

Kan ik de champignons weglaten?

Je kunt de champignons eventueel weglaten, maar dan zal de jus minder mooi van kleur en minder smaakvol zijn.

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
73.05 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.41 g
1.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.99 g
1.87 g
Eiwitten
3.44 g
Vezels
1.86 g
Natrium
1157.05 mg
Mineralen
Ijzer
1.47 mg
Calcium
28.24 mg
Magnesium
14.64 mg
Kalium
14.64 mg
Fosfor
80.23 mg
Koper
0.34 mg
Zink
0.33 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
6.52 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
3.48 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
17.73 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Jus maken zonder vlees"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.