Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren

Huevos rotos con jamón zijn heerlijk simpele eieren op friet met rauwe ham. Deze friet kun je zelf maken van aardappelen, maar dit is niet noodzakelijk.

30 minuten
2 personen
Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren ingrediënten
Recept huevos rotos - spaanse gebroken eieren

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 28-04-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Tip: Je kunt voor dit recept zelf friet snijden van aardappelen, of gebruik voor een makkelijke versie kant-en-klaar friet.

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de olie om in te frituren tot 180 graden Celsius. Je kunt de friet ook in de airfryer bakken. Bak de friet mooi krokant en goudbruin en laat deze uitlekken in een kom met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Verdeel ondertussen de plakken ham in stukjes.

Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren
Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren

Huevos rotos afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en bak de spiegeleieren enkele minuten. Zorg ervoor dat het eigeel nog vloeibaar is, maar het eiwit gestold is.

Bestrooi de friet met zout en verdeel hier de stukjes ham over, 2 plakken per bord. Maak af met 2 spiegeleieren per bord en voeg een beetje zout to op elk ei. Gebruik niet teveel zout want de ham is ook al zout van smaak. Eet smakelijk!

Tips!

Wanneer eet men Huevos Rotos in Spanje?

Huevos rotos wordt vaak als tapas gegeten, maar soms ook als volledige maaltijd.

Hoe wordt Huevos rotos ook wel genoemd?

Huevos rotos wordt in Madrid, de hoofdstad van Spanje, ook wel huevos estrellados genoemd.

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
670.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.82 g
2.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.19 g
15.64 g
Eiwitten
30.25 g
Vezels
3.1 g
Natrium
2284 mg
Mineralen
Ijzer
4.22 mg
Calcium
77.8 mg
Magnesium
75.7 mg
Kalium
75.7 mg
Fosfor
406 mg
Koper
0.35 mg
Zink
3.46 mg
Jodium
42 µg
Selenium
36.84 µg
Vitamines
Vitamine C
3 mg
Vitamine D
2.26 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.57 mg
Vitamine B2
0.53 mg
Vitamine B6
0.86 mg
Vitamine B12
3.01 µg
Foliumzuur
88 µg
Vitamine E
1.32 mg
Vitamine K
0.3 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.