Gevulde paprika's met gehakt
😍 40Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde paprika's met gehakt

Gevulde paprika's met gehakt uit de oven zijn makkelijk, snel en super lekker. Met kruiden, krokante mais en kaas.

35 minuten
4 personen
Gevulde paprika's met gehakt ingrediënten
Recept gevulde paprika's met gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat het blikje mais uitlekken en snijd de bosui in ringen en zet opzij.

Was de paprika's, halveer deze en snijd de zaadlijsten er voorzichtig uit, maar zorg dat de steeltjes eraan blijven zitten.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant naar beneden op de bakplaat. 

Gevulde paprika's met gehakt
Gevulde paprika's met gehakt

De gevulde paprika's met gehakt afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak het gehakt rul en voeg dan tomatenpuree toe samen met de kruiden. 

Bak dit nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper en zout. Roer de mais erdoor.

Bak de paprika's enkele minuten in de voorverwarmde oven. Haal deze dan uit de oven, draai ze om en vul ze met het gehakt mengsel. 

Verdeel een beetje geraspte kaas bovenop en bak de gevulde paprika's nog ongeveer 10 minuten in de oven. Serveer met bosui en eventueel knoflooksaus, eet smakelijk!

Tips!

Welke kaas kan ik het beste gebruiken?

Gebruik een gewone geraspte kaas, zoals jong belegen en/of in combinatie met geraspte mozzarella kaas. Gebruik geen oude kaas of blauwschimmelkaas.

Kun je de gevulde paprika's ook zonder oven bereiden?

Je kunt ook gebruik maken van een airfryer of diepe pan met deksel. Bak de paprika's eerst en vul daarna met het gehakt mengsel en plaats terug.

Is dit gerecht erg vullend?

De gevulde paprika's zijn vrij vullend, daarbij prima als avond maaltijd te eten. Serveer eventueel gekookte witte rijst, gnocchi of een frisse salade erbij mocht het niet voldoende zijn.

Waarmee kan ik het gehakt vervangen?

Het gehakt is ook te vervangen door rul vega gehakt om een vegetarische variant van dit gerecht te maken. Voeg kleine plakjes jalapeño toe voor net wat meer smaak.

Wat vind je van dit recept?

40 waarderingen
😍
40
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
416.96 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.64 g
5.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.05 g
12.76 g
Eiwitten
27.6 g
Vezels
3.31 g
Natrium
583.76 mg
Mineralen
Ijzer
3.41 mg
Calcium
190.67 mg
Magnesium
53.41 mg
Kalium
53.41 mg
Fosfor
293.5 mg
Koper
0.37 mg
Zink
4.31 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
107.03 mg
Vitamine D
0.58 mg
Vitamine A
44 mg
Vitamine B1
0.29 mg
Vitamine B2
0.36 mg
Vitamine B6
0.3 mg
Vitamine B12
2.15 µg
Foliumzuur
42.94 µg
Vitamine E
0.14 mg
Vitamine K
20.71 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Gevulde paprika's met gehakt"
Paul van Rosmalen zegt op 10-04-2021
Dat ziet er heel smakelijk uit. Welke kaas kan je het beste gebruiken?
Ohmydish zegt op 10-04-2021
Hallo Paul, bedankt voor je leuke reactie! Je kunt gewone geraspte kaas gebruiken, zoals jong belegen of net wat je het liefst gebruikt. Groetjes Véronique
Frans Vereijken zegt op 13-01-2022
Ik had nog een stuk(je) pecorino liggen, dit eroverheen geraspt.........heerlijk!!!!!
Ohmydish zegt op 13-01-2022
Dankje Frans! Dat klinkt heerlijk, zo'n lekkere soort kaas. Fijne avond, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.