Gevulde paprika van de bbq
😍 45Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde paprika van de bbq vegetarisch

Deze gevulde paprika van de bbq met rode pesto, feta en meer is ontzettend lekker! Een heerlijk bijgerecht of als onderdeel van een vegetarische barbecue.

Gevulde paprika van de bbq ingrediënten
Recept gevulde paprika van de bbq

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de paprika's en snijd ze doormidden. Haal de zaadlijsten eruit, maar laat de steel eraan. Besprenkel ze aan alle kanten met olijfolie, peper en zout.

Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan.

Snijd de feta in blokjes en de cherry tomaten in kwarten. Meng de feta samen met de cherry tomaatjes en rode pesto. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Gevulde paprika van de bbq
Gevulde paprika van de bbq

Gevulde paprika van de bbq afmaken – 20 minuten

Verdeel de vulling royaal over de paprika's en verdeel hier de geroosterde pijnboompitten over.

Verwarm de barbecue, zet het rooster niet te laag en plaats daarna de gevulde paprika's voorzichtig op het rooster.

Grill de paprika's mooi gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk hoe heet de barbecue is. Serveer direct met verse basilicum, eet smakelijk!

Tips!

Is het erg als de onderkant van de paprika zwart is geworden?

Nee, dat is niet erg. Het vel kun je er dan heel makkelijk afhalen.

Welke barbecue kun je het beste gebruiken om paprika's op te grillen?

Alle soorten barbecues kun je gebruiken, maar het lekkerste resultaat krijg je met een houtskool barbecue.

Wat vind je van dit recept?

45 waarderingen
😍
45
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
187.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.88 g
3.42 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.61 g
6.87 g
Eiwitten
8.45 g
Vezels
2.92 g
Natrium
927.76 mg
Mineralen
Ijzer
1.65 mg
Calcium
212.95 mg
Magnesium
30.01 mg
Kalium
30.01 mg
Fosfor
180.91 mg
Koper
0.16 mg
Zink
1.81 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.66 µg
Vitamines
Vitamine C
117.44 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
189.69 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.18 mg
Vitamine B12
0.11 µg
Foliumzuur
45.7 µg
Vitamine E
0.88 mg
Vitamine K
30.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde paprika van de bbq"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.