Geroosterde Parijse worteltjes
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde Parijse worteltjes vegetarisch

Geroosterde Parijse worteltjes zijn super schattig, makkelijk en lekker. Kleine ronde oranje bolletjes, aww! Heerlijk bijgerecht dat klaar is binnen 30 min.

30 minuten
4 personen
Geroosterde Parijse worteltjes ingrediënten
Recept geroosterde parijse worteltjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Wij hebben onze Parijse worteltjes uit de moestuin, dus ze hadden een goede schoonmaakbeurt nodig om al het zand en vuil weg te krijgen.

Wij gebruikten hier een schoon sponsje voor, maar je kunt dit met elk soort borsteltje doen wat je wilt.

Alles wat je nu nog hoeft te doen, is beide kanten van de kleine worteltjes eraf snijden. Een klein mesje is hier het makkelijkste voor.

Plaats de schoongemaakte worteltjes in een ovenschaal en besprenkel met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en ook 2 eetlepels honing.

Maak de verse tijm takjes schoon met stromend water en verdeel ze dan over de ovenschaal. 

Geroosterde Parijse worteltjes
Geroosterde Parijse worteltjes

Geroosterde Parijse worteltjes – 20 minuten

Breng de worteltjes op smaak met peper en zout. Rooster ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de worteltjes.

Ze zijn klaar als ze lichtjes beginnen te karamelliseren. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, het is juist het lekkerste als ze nog een beetje knapperig zijn.

Serveer de worteltjes met honing en tijm vervolgens als bijgerecht bij allerlei soorten vlees en vis. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
188.15 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.05 g
22.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.07 g
1.05 g
Eiwitten
2.71 g
Vezels
9.35 g
Natrium
430.21 mg
Mineralen
Ijzer
1.41 mg
Calcium
100.62 mg
Magnesium
21.98 mg
Kalium
21.98 mg
Fosfor
125.59 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.41 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
10.14 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
6.75 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
45.18 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde Parijse worteltjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.