Gemarineerde kip in yuzu sap
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gemarineerde kip in yuzu sap

Deze gemarineerde kip in yuzu sap, knoflook en gember is het hele jaar door lekker. Deze Japanse citrus kan ook vervangen worden door limoen of citroen.

30 minuten
4 personen
Gemarineerde kip in yuzu sap ingrediënten
Recept gemarineerde kip in yuzu sap

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en snijd of rasp deze fijn. Pers het sap uit de yuzu, je kunt dit ook vervangen door limoen of citroensap of een combinatie hiervan.

Meng het sap samen met knoflook, gember, sojasaus, basterdsuiker en sesamolie. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en plaats deze in de marinade. Marineer de kip minimaal een half uur lang.

Gemarineerde kip in yuzu sap
Gemarineerde kip in yuzu sap

De gemarineerde kip in yuzu sap afmaken – 15 minuten

Haal de kip uit de marinade en verhit een grote bakpan op middelhoog vuur. Het is niet nodig extra boter of olie toe te voegen. Bak de kipfilets enkele minuten aan beide kanten, voeg dan de rest van de marinade toe.

Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat de kip gaar worden in ongeveer 10 minuten. Draai de kipfilets regelmatig, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipfilets.

Serveer deze malse kipfilets met de saus en eventueel noedels of rijst en een heerlijke salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
426.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.09 g
10.82 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.09 g
2.91 g
Eiwitten
48.83 g
Vezels
1.33 g
Natrium
905.15 mg
Mineralen
Ijzer
2.28 mg
Calcium
35.4 mg
Magnesium
60.93 mg
Kalium
60.93 mg
Fosfor
552.6 mg
Koper
0.13 mg
Zink
1.33 mg
Jodium
0.06 µg
Selenium
4.96 µg
Vitamines
Vitamine C
6.85 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
1.13 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
13.04 µg
Vitamine E
1.24 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gemarineerde kip in yuzu sap"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.