Chocolade madeleines
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chocolade madeleines vegetarisch

Chocolade madeleines zijn nóg veel lekkerder dan de klassieke, en die zijn al hemels. Een zacht mini cakeje, gedipt in chocolade. En klaar binnen 30 minuten

30 minuten
24 personen
Chocolade madeleines ingrediënten
Recept chocolade madeleines

Ingrediënten

24 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2017, dit recept is voor 24 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Smelt de boter in het kleine sauspannetje. Meng de eieren en suiker tot een gladde mengsel. Meng de bloem, bakpoeder en cacao poeder, zeef deze dan bij de eieren en meng goed.

Het beslag is nu klaar, schep het in een spuitzak en leg dit in de koelkast tot het volledig is afgekoeld. 

Chocolade madeleines
Chocolade madeleines

Chocolade madeleines afmaken – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius en vet de madeleine vorm in met boter. Vul de madeleine vormen voor 2/3e met het beslag, niet te vol aangezien de madeleines nog omhoog zullen komen tijdens het bakken.

Als je maar 1 vorm hebt zoals wij, dan zul je de madeleines in twee keer moeten afbakken. Bak de madeleines in ongeveer 10 minuten, controleer met een houten prikker of de kleine cakejes gaar zijn.

Laat ze afkoelen op een afkoelrek terwijl je de chocolade smelt om ze in te dippen. Creëer een bain-marie door een pan te vullen met een laagje water, plaats er een passende kom op en zorg dat het water de kom niet raakt.

De stoom van het kokende water zal de chocolade langzaam smelten. Dip dan de madeleines in de gesmolten chocolade, laat dit uitharden en geniet ervan! Bekijk ook ons recept voor Klassieke Franse madeleines hier, of klik op de foto hieronder: 

Klassieke Franse madeleines
Klassieke Franse madeleines

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
134.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.12 g
6.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.32 g
5.03 g
Eiwitten
2.27 g
Vezels
0.67 g
Natrium
11.38 mg
Mineralen
Ijzer
0.41 mg
Calcium
8.65 mg
Magnesium
9.23 mg
Kalium
9.23 mg
Fosfor
33.7 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.24 mg
Jodium
2.63 µg
Selenium
2.3 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.24 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0.17 µg
Foliumzuur
7.83 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Chocolade madeleines"
Judith | myfoodblog.nl zegt op 29-01-2017
Wat een lekkere variant op toch al zo lekkere madeleines :)!
Ohmydish zegt op 29-01-2017
Ha Judith, deze chocolade madeleines hadden geen lang leven, hahah!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.