Chipolatapudding
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chipolatapudding

Een chipolatapudding is heerlijk zacht en luchtig en extra smaakvol door de bitterkoekjes en kersjes. Een feestelijke pudding in de bekende vorm, ouderwets lekker!

45 minuten
6 personen
Chipolatapudding ingrediënten
Recept chipolatapudding

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Plaats de blanke rozijnen in een kleine kom en voeg 6 eetlepels marasquin toe. Laat de rozijnen wellen in de drank tot de rest van de pudding klaar is.

Snijd de bitterkoekjes en de bigarreaux in stukjes, niet te klein, en zet opzij. Week de gelatineblaadjes in koud water.

Chipolatapudding voorbereiding
Chipolatapudding voorbereiding

De chipolatapudding afmaken – 30 minuten + wachttijd

Plaats 4 eidooiers samen met 1 ei en 80 gram suiker in een kom. Vul een pan met een laagje water en zet de kom bovenop om een bain-marie te creëren. Blijf kloppen met een garde en gaar de eidooiers tot deze eruit zien zoals bovenstaande foto.

Verwarm 80 ml water op laag vuur, zorg ervoor dat deze niet te warm is en los hier de gelatineblaadjes in op. Voeg het mengsel toe aan de luchtige eidooiers en zet opzij.

Zelf chipolatapudding maken
Zelf chipolatapudding maken

Klop 500 ml slagroom tot deze mooi stijf is, maar niet te stijf. Roer de rozijnen samen met de marasquin door het eimengsel.

Roer de slagroom samen met de stukjes bigarreaux en bitterkoekjes door de eidooiers.

Maak de puddingvormen een beetje nat met koud water zodat je de pudding beter uit de vorm krijgt. Verdeel de pudding over de vormen, tik deze vorm voorzichtig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.

Zet minimaal 2 uur in de koelkast, maar liefst een hele nacht. Dip de puddingvorm kort in warm water om de pudding uit de vorm te krijgen. Geniet ervan!

Tips!

Wat is bigarreaux?

Bigarrreaux zijn gekonfijte kersen, ze zijn er in verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij de meeste supermarkten.

Wat is marasquin?

Marasquin wordt ook wel maraschino, maraskino of maraskijn genoemd. Het is een likeur gemaakt van marascakersen.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Chipolatapudding"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.