Chalupas met gehakt
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chalupas met gehakt

Deze chalupas met gehakt zijn bekend van taco bell, een bekende keten. Je kunt deze heerlijke luchtige en krokante taco's ook vullen met kip of meer groenten.

50 minuten
6 personen
Chalupas met gehakt ingrediënten
Recept chalupas met gehakt

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-01-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Snijd de ijsbergsla vrij fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Rasp de cheddar kaas en zet de toppings opzij.

Meng bloem, bakpoeder en zout. Smelt de boter in een kleine sauspan of magnetron. Meng ondertussen de melk geleidelijk bij het bloemmengsel terwijl je kneed. Je kunt dit deeg met de hand kneden of gebruik een elektrische mixer.

Voeg dan de gesmolten boter toe en kneed het deeg goed. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol elk deel uit tot een rondje, net zoals een tortilla. Plaats ze dan direct onder een schone theedoek om te voorkomen dat ze gaan uitdrogen.

Chalupas met gehakt
Chalupas met gehakt

Chapulas met gehakt afmaken – 20 minuten

Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een brede pan. Plaats het uitgerolde deeg voorzichtig in de olie en bak aan beide kanten mooi goudbruin. Vouw de chalupa dubbel zodra deze bijna klaar is. 

Verplaats deze dan naar een bord met keukenpapier om overtollige olie op te vangen. Herhaal voor het resterende deeg en plaats de gefrituurde chalupas onder een schone theedoek zodat ze warm blijven.

Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak het gehakt rul in enkele minuten. Breng het gehakt op smaak met alle kruiden.

Schep het gehakt in de chalupas en maak af met ijsbergsla, tomaten, cheddar en eventueel knoflooksaus of crème fraîche. Serveer direct, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
511.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
49.97 g
4.84 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.97 g
10.73 g
Eiwitten
24.89 g
Vezels
2.95 g
Natrium
730.02 mg
Mineralen
Ijzer
1.39 mg
Calcium
149.59 mg
Magnesium
43.51 mg
Kalium
43.51 mg
Fosfor
292.53 mg
Koper
0.23 mg
Zink
4.44 mg
Jodium
2.08 µg
Selenium
1.29 µg
Vitamines
Vitamine C
28.96 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
0.14 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.37 mg
Vitamine B12
0.27 µg
Foliumzuur
29.07 µg
Vitamine E
0.38 mg
Vitamine K
4.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Chalupas met gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.