Cevapcici
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Cevapcici

Cevapcici ofwel cevapi zijn lekkere worstjes gemaakt van gekruid lams- en rundergehakt. Heerlijk met een frisse salade en een pitabroodje.

35 minuten
6 personen
Cevapcici ingrediënten
Recept cevapcici

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 12-10-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Bereid alvast een klein beetje runderbouillon voor. Je kunt dit het beste met een kwart van een runderbouillonblokje in een maatbeker voorbereiden. Giet er ongeveer 100ml water overheen en roer goed door.

Snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Voeg 500 gram lamsgehakt samen met 500 gram rundergehakt toe aan een grote kom. Tik een eitje open en voeg dit ook toe aan de kom.

Voeg nu een theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel paprikapoeder en 4 eetlepels runderbouillon toe. Meng alles goed door elkaar heen met je handen. Breng op smaak met wat zout en 6 - 10 druppels tabasco.

Gebruik tussen de 60 en 70 gram vlees en rol deze in een langwerpige vorm zoals te zien is op de foto's. Herhaal deze stap totdat al het vlees gebruikt is.

Besprenkel alle kanten van de cevapcici met olijfolie.

Cevapcici
Cevapcici

De cevapcici afmaken – 15 minuten

Verhit een grillpan op middel-hoog vuur. Grill nu de cevapcici aan alle kanten tot mooi bruin.

Herhaal totdat alle worstjes gebakken zijn. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is cevapcici?

Cevapcici, ook wel cevapi genoemd, is gekruid gehakt in een langwerpige vorm gerold tot het lijkt op een worstje.

Wat eet je bij cevapcici?

Meestal een frisse en simpele groene salade, een pita of shoarma broodje samen met ajvar en aioli. Maar ook djuvec (rijst met tomatensaus) is er ook heerlijk bij!

Wat is ajvar?

Dit is een oranje saus dat gemaakt is van gegrilde paprika's en aubergines. Deze saus kun je in de meeste supermarkten kopen, of maak heel makkelijk je eigen ajvar met dit recept!

Waar komt cevapcici vandaan?

Deze lekkere worstjes komen uit de Balkan, veel gegeten in Kroatië, Servië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
355.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.51 g
0.04 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.21 g
11.32 g
Eiwitten
33.5 g
Vezels
0.16 g
Natrium
581.65 mg
Mineralen
Ijzer
2.43 mg
Calcium
28.65 mg
Magnesium
37.63 mg
Kalium
37.63 mg
Fosfor
330.94 mg
Koper
0.07 mg
Zink
7.48 mg
Jodium
3.53 µg
Selenium
3.07 µg
Vitamines
Vitamine C
18.08 mg
Vitamine D
0.51 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.32 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
1.9 µg
Foliumzuur
8.57 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Cevapcici"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.