Brood van rode linzen en geroosterde paprika
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Brood van rode linzen en geroosterde paprika veganistisch

Een brood van rode linzen en geroosterde paprika is een kruidig Indiaas bijgerecht. Heerlijk bij bijvoorbeeld een bonenschotel. Klaar binnen een uur.

1 uur
6 personen
Brood van rode linzen en geroosterde paprika ingrediënten
Recept brood van rode linzen en geroosterde paprika

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de rode linzen voor ongeveer 10 minuten. 

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen. Giet de linzen af en voeg ze samen met de geroosterde paprika's (zonder vel), ui, knoflook, peterselie (zonder stelen), citroensap, gemalen koriander en gemalen komijn toe aan de food processor. 

Pureer dit tot het zo glad mogelijk is. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de pan in met zonnebloemolie. 

Brood van rode linzen en geroosterde paprika
Brood van rode linzen en geroosterde paprika

Brood van rode linzen en geroosterde paprika afmaken – 40 minuten

Schep het mengsel in de grote kom en roer er beetje bij beetje het kikkererwtenmeel en maizena aan toe. Roer dit goed door, er mogen geen klontjes in zitten. 

Verdeel het mengsel gelijkmatig in de pan en strijk de bovenkant glad. Bak het brood dan af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven. Laat het brood een beetje afkoelen voor je het gaat snijden, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
103.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.67 g
5.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.98 g
0.37 g
Eiwitten
3.86 g
Vezels
4.09 g
Natrium
242.66 mg
Mineralen
Ijzer
1.24 mg
Calcium
48.95 mg
Magnesium
20.79 mg
Kalium
20.79 mg
Fosfor
55.2 mg
Koper
0.16 mg
Zink
0.76 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
157.87 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
61.65 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Brood van rode linzen en geroosterde paprika"
Klaas zegt op 12-12-2018
Wwhhaatt! Ik heb nog nooit van dit recept gehoord, toen ik dit zag ben ik het gelijk gaan maken. En het is echt super lekker. Dankjewel voor het delen, dit ga ik vaker maken!
Ohmydish zegt op 12-12-2018
Dankjewel voor je leuke bericht Klaas! Blij dat het gesmaakt heeft, fijne dag nog :)
Petra zegt op 16-02-2020
Het gerecht was verrukkelijk! Zou men ook bakpoeder kunnen gebruiken? Of werkt dat juist averechts met linzen en kikkererwten?
Ohmydish zegt op 17-02-2020
Dankje Petra! Bakpoeder zal niet averechts werken met linzen en kikkererwten. De maizena dient om het geheel te binden en bakpoeder maakt een beslag/deeg juist luchtiger omdat het helpt om te rijzen. De functie is dus iets anders, dus echt 1 op 1 vervangen is het niet. Groetjes en een fijne dag :-)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.