Bietensalade met appel en feta
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bietensalade met appel en feta vegetarisch

Een bietensalade met appel en feta is heerlijk fris en hartig. Ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.

20 minuten
6 personen
Bietensalade met appel en feta ingrediënten
Recept bietensalade met appel en feta

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Maak een dressing in een middelgrote kom door de mosterd samen met azijn te mengen. Voeg geleidelijk zonnebloemolie toe en roer met een garde tot een gladde dressing en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de rode bieten in plakjes of blokjes en meng deze door de dressing.

Bietensalade met appel en feta
Bietensalade met appel en feta

Bietensalade met appel en feta afmaken – 10 minuten

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in stukjes. Roer de appel direct door de dressing om verkleuren te voorkomen.

Verkruimel de feta en walnoten door de salade. Breng de salade nogmaals op smaak met peper en zout en serveer eventueel met een beetje verse dille. Eet smakelijk!

Tips!

Welke rode bieten kun je het beste gebruiken voor een salade?

Je kunt hiervoor voorgegaarde rode bieten gebruiken, je kunt ook rauwe verse bieten gebruiken en deze zelf koken, stomen of roosteren.

Kan ik ook andere soorten noten gebruiken?

Behalve walnoten, combineren hazelnoten ook goed met rode bieten.

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
243.5 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.57 g
8.16 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.23 g
4.37 g
Eiwitten
4.66 g
Vezels
3.04 g
Natrium
479.35 mg
Mineralen
Ijzer
1.19 mg
Calcium
99.37 mg
Magnesium
30.74 mg
Kalium
30.74 mg
Fosfor
110.13 mg
Koper
0.16 mg
Zink
0.94 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
0.54 µg
Vitamines
Vitamine C
10.18 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
192.93 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.05 µg
Foliumzuur
63.49 µg
Vitamine E
0.45 mg
Vitamine K
12.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bietensalade met appel en feta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.