Bieten quiche met feta
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bieten quiche met feta vegetarisch

Een vegetarische bieten quiche met feta is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Extra lekker met rode en gele bieten, maar enkel rode bietjes kan natuurlijk ook.

1 uur
6 personen
Bieten quiche met feta ingrediënten
Recept bieten quiche met feta

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Rooster eerst de bieten in de oven, je kunt een combinatie van rode en gele bieten gebruiken. De gele bieten zijn een beetje zoeter van smaak en dat maakt deze quiche extra lekker.

Snijd de bieten vervolgens in partjes en leg opzij. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bieten quiche met feta
Bieten quiche met feta

Bieten quiche met feta afmaken – 50 minuten

Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met een grote plak bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en rol de zijkanten naar binnen om een mooie rand te maken.

Klop de eieren samen met 200 ml room en breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel een handvol paneermeel over de bodem en verdeel hier de partjes bieten over. Schenk het roommengsel eroverheen en verkruimel de feta over de quiche.

Bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 30 - 40 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Serveer met een handvol rucola, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook voorgekookte bieten gebruiken?

Je kunt eventueel vacuüm voorgekookte rode bieten gebruiken, maar deze zijn heel zacht en zullen de quiche natter maken dan verse geroosterde bieten.

Kan ik de feta vervangen?

Je kunt behalve feta bijvoorbeeld ook geitenkaas gebruiken, zowel feta als geitenkaas zijn een heerlijke combinatie met bieten.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
480.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.94 g
12.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.36 g
15.88 g
Eiwitten
13.25 g
Vezels
4.63 g
Natrium
793.03 mg
Mineralen
Ijzer
2.38 mg
Calcium
150.78 mg
Magnesium
49.06 mg
Kalium
49.06 mg
Fosfor
230.36 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.72 mg
Jodium
10.84 µg
Selenium
10.22 µg
Vitamines
Vitamine C
11.14 mg
Vitamine D
1.09 mg
Vitamine A
0.26 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0.81 µg
Foliumzuur
137.62 µg
Vitamine E
1.05 mg
Vitamine K
2.32 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bieten quiche met feta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.