Balsamico uitjes
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Balsamico uitjes veganistisch

Deze balsamico uitjes zijn heerlijk als hapje en ideaal in combinatie met bijvoorbeeld (vegan) paté. Zachte kleine uien in een heerlijke balsamico siroop maak je met weinig ingrediënten.

20 minuten
6 personen

Balsamico uitjes zijn kleine uien gegaard in een heerlijke balsamico azijn, suiker en verse tijm waardoor de uien een siroopachtige textuur en zachte smaak krijgen. 

Je kunt voor deze balsamico uitjes verschillende soorten uien gebruiken, zoals bijvoorbeeld verse zilveruitjes of meloes uien. Deze zijn niet altijd even goed verkrijgbaar, rond de feestdagen doorgaans wel bij de betere groenteboer of groothandel. Maar het maken van deze balsamico uien werkt met elk soort kleine ui die je kunt vinden, je kunt eventueel zelfs kleine sjalotjes gebruiken.

Deze smaakvolle uien passen perfect bij paté, of een vegetarische of vegan versie zoals deze faux gras. Extra verrassend tijdens de feestdagen.

Balsamico uitjes ingrediënten
Recept balsamico uitjes

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten

De balsamico uitjes maken – 20 minuten

Pel de kleine uitjes, je kunt de uien eventueel zeer kort koken in kokend water om ze makkelijker te kunnen pellen.

Balsamico uitjes
Balsamico uitjes

Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de uitjes ongeveer 5 minuten.

Voeg 2 eetlepels bruine basterdsuiker samen met 100 ml balsamico azijn en 2 takjes tijm toe en laat dit op laag vuur zachtjes indikken.

De uien zijn goed als ze volledig zacht zijn en de balsamico is ingedikte tot een siroop. Verwijder de takjes tijm en breng op smaak met peper en zout, geniet ervan!

Tips!

Wat zijn verse zilveruitjes?

Zilveruien zijn hele kleine uitjes, ze zijn er in verschillende kleuren net zoals de grote uien. De meest bekende zilveruitjes zijn wit en worden doorgaans ingelegd in azijn.

Kan ik de tijm vervangen?

Je kunt de verse tijm vervangen door bijvoorbeeld rozemarijn of laat de verse kruiden eventueel volledig weg.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
62.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.17 g
12.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.34 g
0.11 g
Eiwitten
1.01 g
Vezels
2.1 g
Natrium
233.18 mg
Mineralen
Ijzer
0.62 mg
Calcium
26.67 mg
Magnesium
9.15 mg
Kalium
9.15 mg
Fosfor
30.06 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.56 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
6.82 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
2.3 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
6.78 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Balsamico uitjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.