Babi Pongteh
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Babi Pongteh

Babi Pongteh (babi pong tay) komt uit de Peranakaanse keuken, een keuken die o.a. Chinese en Maleisische invloeden combineert. Mals varkensvlees met shiitake en een heerlijke saus.

2 uur 40 minuten
4 personen
Babi Pongteh ingrediënten
Recept babi pongteh

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
2 uur 30 minuten
Totale tijd
2 uur 40 minuten

Tip: Je kunt verschillende soorten varkensvlees gebruiken. Zoals stoofvlees, buikspek of een ander iets vetter varkensvlees.

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd het varkensvlees in kleinere stukken. Als je gedroogde shiitake paddenstoelen gebruikt, dien je deze eerst te wellen in heet water tot ze zacht geworden zijn.

Pel de knoflooktenen en sjalotjes. Snijd de sjalotjes en 4 knoflooktenen fijn en laat de overige 4 knoflooktenen heel.

Babi Pongteh
Babi Pongteh

De Babi Pongteh afmaken – 2 uur + 30 minuten

Verhit een beetje olie in een braadpan en bak hierin de sjalot, fijngesneden knoflook en de kaneelstok enkele minuten. Deze zijn goed als de kaneelgeur goed is vrijgekomen.

Bak de bonenpasta nog kort mee en voeg dan de palmsuiker en sojasaus toe.

Voeg de stukken varkensvlees toe en bak deze 10 minuten lang tot deze mooi bruin zijn geworden. Voeg de hele knoflooktenen en de hele shiitake paddenstoelen toe. 

Schenk er 300 ml water bij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag, plaats de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen.

Als het vlees nog niet mals genoeg is, kun je extra water toevoegen en het geheel nog langer laten sudderen. Als de saus nog te dun is, kun je het geheel nog even laten koken zonder deksel.

Breng op smaak met eventueel zout en/of sojasaus. Houd er rekening mee dat de bonenpasta en soja al vrij zout zijn.

Serveer bijvoorbeeld met rijst, komkommersalade, atjar tjampoer en emping, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Babi Pongteh"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.