Spaanse tapas

Spaanse tapas

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus uitgekozen. Heerlijk om te serveren als tapas zijn deze Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Serveer met pasta, rijst of noedels. Klaar in 25 minuten. Volledig recept bekijken

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel en snijd de sjalot zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode peper indien gewenst en snijd deze ook in zo fijn mogelijke stukjes.

Snijd de korst van de sneetjes brood en plaats het brood op een bord, besprenkel met droge witte wijn en laat het brood de wijn opnemen.

Snijd een handvol platte peterselie en knijp het brood uit. Combineer de gesneden peterselie, brood, gehakt, sjalot, knoflook, ei, nootmuskaat, peper en zout in een grote kom.

Voeg eventueel extra broodkruimels toe als het mengsel wat aan de natte kant is. Gebruik je handen om gehaktballetjes te draaien, maak deze niet té groot. 

Verhit olijfolie in de braadpan en bak daar de gehaktballen 5 minuten lang in, of totdat alle kanten lichtbruin zijn. Voeg dan de geblikte (blokjes) tomaten en rode peper toe, zet dan het vuur lager.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.