Zomerse zuurkool met wilde perzik
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zomerse zuurkool met wilde perzik veganistisch

Zomerse zuurkool met wilde perzik is erg verfrissend en smaakvol! Wie dacht dat zuurkool enkel voor de winter is heeft het mis, echt waar, probeer het eens.

30 minuten
4 personen
Recept zomerse zuurkool met wilde perzik

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.

Kook de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte. Pel de ui en snijd deze dan zo fijn mogelijk.

Giet de zuurkool af, was de wilde perziken en begin terwijl de aardappels koken met het maken van de zuurkool. 

Zomerse zuurkool met wilde perzik
Zomerse zuurkool met wilde perzik

Zomerse zuurkool met wilde perzik afmaken – 20 minuten

Verhit de grote bakpan op middelhoog vuur en fruit de ui ongeveer 2 minuten aan in de droge pan.

Voeg de uitgelekte zuurkool toe samen met sinaasappelsap en kook ongeveer 10 minuten tot het sinaasappelsap genoeg verdampt is.

Verwijder de pit van de wilde perziken en snijd deze in stukken. Meng de perzikstukken door de zuurkool en breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappels af, breng ze op smaak met peper en zout en serveer met de zomerse zuurkool en wilde perzik.

Serveer de zomerse zuurkool met bijvoorbeeld kipfilet of vegetarische kipstukjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
327.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.92 g
12.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.54 g
0.06 g
Eiwitten
9.56 g
Vezels
11.42 g
Natrium
952.2 mg
Mineralen
Ijzer
2.29 mg
Calcium
109.12 mg
Magnesium
84.46 mg
Kalium
84.46 mg
Fosfor
223.39 mg
Koper
0.44 mg
Zink
1.39 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
63.62 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.92 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
41.8 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zomerse zuurkool met wilde perzik"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.