Wilde bramentaart
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wilde bramentaart

Voeg amandelen en geraspte witte chocolade toe aan deze wilde bramentaart voor nog meer smaak. Pluk de bramen zelf en bak er een heerlijke taart van.

40 minuten
12 personen
Recept wilde bramentaart
Wilde bramentaart ingrediënten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Tip: je kunt ook gepelde amandelen kopen en deze met behulp van een foodprocessor vermalen. Begin met het voorbereiden van de taartbodem.

Meng bloem, de helft van het amandelmeel, zout en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloem-mengsel.

Voeg dan ook het ei toe en blijf kneden totdat er een deegbal ontstaat. Pak de deegbal in met huishoudfolie en plaats deze in de koelkast voor een uur.

Vet de taartvorm in met boter met behulp van een siliconen kwast. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Maak de bramen schoon onder koud, stromend water.

Wilde bramentaart
Wilde bramentaart

De wilde bramentaart afmaken – 30 minuten

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Plaats het deeg op de taartvorm en verdeel deze evenredig in de taartvorm.

Het deeg is erg zacht dus het kan heel gemakkelijk breken! Druk het deeg met je vingers in de vorm. Verdeel de andere helft van de amandelen over de bovenkant van het deeg.

Voeg dan de bramen en 1 eetlepel suiker toe, de wilde bramentaart kan nu afgebakken worden! Bak de taart ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het type oven.

De taart is klaar als de taartbodem goudbruin is en de bramen een beetje opengescheurd. Laat de taart afkoelen voordat je deze met geraspte witte chocolade gaat garneren. Geniet van deze heerlijke wilde bramentaart!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wilde bramentaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.