Venkel gratin
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Venkel gratin vegetarisch

Heerlijk bijgerecht om te eten met een stukje vis, of serveer het als een vegetarisch gerecht. Venkel gratin is kazig en heeft een heerlijke anijssmaak.

Venkel gratin ingrediënten
Recept venkel gratin

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het groene deel en het harde middelste gedeelte van de venkelknol en indien nodig maak je de buitenste delen schoon. 

Snijd de venkel vervolgens grof en kook ze een paar minuutjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de venkelstukjes af en laat ze even afkoelen. Vet de ovenschaal in met boter.

Meng de eieren, creme fraîche, room, anijs likeur en een handvol geraspte kaas in een grote kom tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de venkel stukjes toe en breng en op smaak met peper en zout. 

Venkel gratin
Venkel gratin

De venkel gratin bakken – 20 minuten

Schenk het mengsel in de ovenschaal en maak het af met de resterende geraspte kaas. Bak de venkel gratin in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is.

Wij aten deze gratin bij een stukje vis. Me kunt ook kleine ovenschaaltjes gebruiken om individuele mini gratins te maken. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
521.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.95 g
1.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
44.59 g
25.25 g
Eiwitten
22.05 g
Vezels
1.02 g
Natrium
655.17 mg
Mineralen
Ijzer
1.4 mg
Calcium
598.8 mg
Magnesium
34.65 mg
Kalium
34.65 mg
Fosfor
451.91 mg
Koper
0.64 mg
Zink
3.09 mg
Jodium
16.27 µg
Selenium
13.84 µg
Vitamines
Vitamine C
3.46 mg
Vitamine D
1.71 mg
Vitamine A
0.49 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
2.26 µg
Foliumzuur
43.8 µg
Vitamine E
0.57 mg
Vitamine K
2.98 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Venkel gratin"
Peter zegt op 18-04-2018
Op dit moment genieten wij van jullie venkel gratin. Stukje vis met krokant laagje en een frisse salade erbij maken er een mooi en smaakvol gerecht van. Zeer bedankt, ga jullie andere gerechten zeer zeker ook bekijken. Vriendelijke groeten, Peter Prins.
Ohmydish zegt op 20-04-2018
Hallo Peter, dankjewel voor je compliment! Dat klinkt als de perfecte combinatie; venkel, vis en salade. Heerlijk! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.