Vegetarische risotto met romanesco
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische risotto met romanesco vegetarisch

Heerlijk geurende vegetarische risotto met romanesco met geroosterde amandelen en Parmezaanse kaas. Recept voor 4 personen.

30 minuten
4 personen
Vegetarische risotto met romanesco ingrediënten
Recept vegetarische risotto met romanesco

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel en snijd het uitje in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit de ui en knoflook glazig. Rooster een handje amandelschaafsel in een droge bakpan.

Houd de amandelen in de gaten aangezien deze snel kunnen aanbranden. 

Vegetarische risotto met romanesco
Vegetarische risotto met romanesco

De vegetarische risotto met romanesco afmaken – 25 minuten

Voeg de risotto toe aan de middelgrote bakpan met de ui en knoflook. Bak 5 minuten lang mee, blus de risotto af met de witte wijn. Begin met het toevoegen van de groentebouillon zodra de rijst bijna alle witte wijn heeft opgenomen.

Herhaal tot de risotto gaar is. Snijd de halve romanesco in de tussentijd in roosjes. Verhit een scheutje olijfolie in de middelgrote bakpan waar de amandelen in geroosterd zijn.

Bak de romanesco roosjes 5 minuten lang op middelhoog vuur. Voeg dan de gebakken romanesco toe aan de pan met de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de vegetarische risotto met romanesco in een diep bord en voeg naar wens geraspte Parmezaanse kaas toe. Verdeel de geroosterde amandelen bovenop. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
198.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.77 g
3.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.39 g
4.57 g
Eiwitten
11.69 g
Vezels
2.56 g
Natrium
1001.9 mg
Mineralen
Ijzer
1.6 mg
Calcium
236.13 mg
Magnesium
34.63 mg
Kalium
34.63 mg
Fosfor
249.38 mg
Koper
0.25 mg
Zink
1.86 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
2.89 µg
Vitamines
Vitamine C
27.38 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
650.09 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
0.63 µg
Foliumzuur
30.73 µg
Vitamine E
1.79 mg
Vitamine K
31.84 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische risotto met romanesco"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.