Spaghetti aglio e olio
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spaghetti aglio e olio vegetarisch

Pittige Italiaanse spaghetti aglio e olio is klaar in ongeveer 15 minuten, recept voor 4 personen. Met flink wat olijfolie en knoflook!

15 minuten
15 personen
Spaghetti aglio e olio ingrediënten
Recept spaghetti aglio e olio

Ingrediënten

15 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 06-08-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 15 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de knoflook en snijd de teentjes knoflook en de peterselie zo fijn mogelijk. Rasp de Parmezaanse kaas. 

Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olio

De spaghetti aglio e olio afmaken – 10 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente. Schep een kopje pasta water eruit en zet deze aan de kant. Terwijl je aan het wachten bent totdat de spaghetti gekookt is, maak je de knoflook-olie saus. 

Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie (4 - 5 eetlepels) in de diepe bakpan op laag vuur. Voeg dan de dun gesneden plakjes knoflook toe, wees er zeker van dat het vuur niet té hoog is anders zal de knoflook aanbranden. 

Bak de knoflook 4 - 5 minuten lang in de olie. Zet het vuur dan middelhoog en voeg het bekertje pasta water toe. Als het meeste pasta water verdampt is, voeg je zoveel chilivlokken als gewenst toe. Bak dit een minuut lang mee. 

Giet de pasta af en giet de spaghetti in de diepe bakpan met de knoflookolie. Meng dit goed door elkaar, voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe samen met een klein handje gesneden verse peterselie. 

Roer alles goed samen, proef, en breng eventueel op smaak met extra zout en/of peper. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
132.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.77 g
1.22 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.39 g
1 g
Eiwitten
6.21 g
Vezels
1.1 g
Natrium
216.33 mg
Mineralen
Ijzer
0.63 mg
Calcium
62.77 mg
Magnesium
22.28 mg
Kalium
22.28 mg
Fosfor
108.68 mg
Koper
0.08 mg
Zink
0.81 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
1.61 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
3.98 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spaghetti aglio e olio"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.